2021-04-08

Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK) fide satışına başladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK) seralarında hizmet alım sözleşmesi kapsamında yetiştirilen Anadolu Adaçayı fidelerinin satışı Çanakçı bölgesinde üretim yapan Emre KARAMAN isimli çiftçiye yapıldı. 30.000 fidenin üretildiği çalışma ile bölgede tıbbi bitki yetiştiriciliğine katkı sağlanmış oldu.

ZİRAATBİYOTEK Biriminde Anadolu Adaçayı bitkisinin yanında ölmez otu (altın otu), sarı kantaron ve lavanta gibi tıbbi bitkiler ile doku kültürü ile Osmanlı çileği ile aronya ve kivi fidanların üretimi hizmet alım sözleşmesi kapsamında yapılmaktadır.

ZİRAATBİYOTEK ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve birimi takip etmek için logoya tıklayın.