2021-01-10

Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 175. Yılı ve Ziraat Mühendisleri Günü Kutlu olsun.

Yaşamın sürdürülebilmesi için tarımsal ürünlerin üretilmesi ve güvenle tüketime sunulması bilimin ışığında eğitim ve deneyim gerektirmektir. Son bir yıldır yaşanan pandemi süreci bir ülke için en stratejik sektörden birinin tarım olduğunu ve dolayısıyla yerli, verimli ve sürdürülebilir tarımsal üretimin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Aynı zamanda, değişen iklim şartlarına bağlı olarak oluşan ve tarımı etkileyen kuraklığa karşı modern tekniklerin kullanımını ve akıllı tarım uygulamalarını daha fazla ön plana çıkarmaktadır.

Tarımsal eğitimin 10 Ocak 1846 yılında Ziraat Mektebi ile atılan ilk adımla başladığı bu topraklarda, 1982 yılında kurulan Fakültemiz de Tarımsal Yükseköğretim Kurumu olarak Ziraat Mühendisliği öğretimini sürdürmekte ve 38 yıldır mesleğini tutkuyla icra eden Ziraat Mühendislerini ülkemize kazandırmaktadır. Bu gurur verici duygu ve düşüncelerle "Türkiye’de Tarımsal Öğretimin 175. Yılını" ve "Ziraat Mühendisleri Günü’nü" kutlarım.

Prof.Dr.Sezen ARAT

Ziraat Fakültesi Dekan V.