Ziraat Fakültesi
2018-04-06

Bitkilerde Hastalıklara Dayanıklılık Islahı konulu Konferans düzenlendi



 

Namık Kemal Üniversitesi Bitki Islahı Öğrenci Topluluğu tarafından her yıl düzenlenen Bitki Islahı Endüstrisi ve Tohumculuk Sektörü günleri kapsamında “Bitkilerde Hastalıklara Dayanıklılık Islahı” konusunda toplantı yapıldı.

Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Ziraat Fakültesi eski dekanı ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet ÇITIR, Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Kayıhan Z. KORKUT, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent ARIN, Fakültemizin öğretim üyeleri, Tekirdağ Tarım il Müdürlüğü yetkilileri, Önder Çiftçi Derneği temsilcileri ve Fakültemiz öğrencileri katılmışlardır.

Toplantı açılış konuşmalarında Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Kayıhan KORKUT toplantının önemi belirtmiş ve katılımından dolayı Prof. Dr. Fahri ALTAY teşekkür etmiştir. Fakültemiz emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet ÇITIR’da hastalıkların zararlarının etkisi ve bunlara dayanıklılık sağlamanın önemini belirtmiştir. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU bitkisel üretimin önemini vurgulamış ve bu bilgilendirme toplantılarının çok yararlı olduğunu ifade etmişlerdir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Orta Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde, hem idari hem de araştırıcı olarak çalışan, ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinden emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Fahri ALTAY tarafından yapılan sunumda, bitki ıslahının geçmişten günümüze gelişimi, bitki ıslahında ülkemizde ve dünyada önemli aşamalar, hastalıklara dayanıklılık, hastalıklara dayanıklılığın kalıtımı, hastalıklara dayanıklılığın tarla ve sera koşullarında belirlenmesi ve hastalıklara dayanıklılığın bitkisel üretimde önemi konusunda kapsamlı bilgiler sunuldu.