Ziraat Fakültesi
2020-09-04

Fakültemiz Karaevli Tarım ve Teknoloji Günlerine katıldı.



 

Fakültemiz Karaevli Tarım ve Teknoloji Günlerine katıldı. 

Fakültemiz DLG Fuarcılık Limited Şirketi tarafından Tekirdağ Karaevli'de  02-05 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri'ne katıldı. 

Her sene düzenli olarak katıldığımız Tarım ve Teknoloji Günlerinde; Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü öğretim elemanları tarafından geliştirilen tescilli makarnalık/ekmeklik buğday ve yem bitkileri çeşitlerin, Ziraatbiyotek birimimizde yetiştirilen tıbbı ve aromatik bitkilerin, Koyunculuk tesisimizde yetiştirilen koyun ırklarının ve Teknopark bünyesinde Bitki Koruma Bölümü öğretim üyemiz tarafından geliştirilen ürünümüz, ayrıca Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz tarafından TEYDEP projesi kapsamında geliştirilen Propolisli Şekersiz Sakız ürünün standımızda tanıtımı yapıldı.

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü ile Altayoğlu Tarım Makinaları ile Ortaklaşa Geliştirilen Sebze (Ispanak-Soğan-Maydanoz-Roka) Ekim Makinası ile KOSGEB Ar-Ge İnovasyon Programı Kapsamında desteklenen Sıvı Gübre Tertibatlı Ayçiçeği Anızına Doğrudan Ekim Makinası fuarda sergilendi. 

Tanıtım standımızda Fakültemiz faaliyetleri ve ürünleri hakkında bilgi vermek üzere fuar boyunca Fakültemiz Araştırma Görevlileri Arş.Gör.Dr. Deniz Çağla TURAN, Arş.Gör. Emrullah CULPAN, Arş.Gör. Cansu ÖKSEL, Arş.Gör. Ayşe ŞEN, Arş.Gör. Didem ATİK, Arş.Gör. Hasan Berk ÖZYURT, Arş.Gör. Mehmet ULUDAĞ, Arş.Gör. İbrahim UZ, Öğr.Gör. Selen YATKIN görev aldılar. Ayrıca Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyemiz Doç.Dr. Özgür SAĞLAM, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. İbrahim PALABIYIK ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Sefer DEMİRBAŞ da standımıza gelen konuklara değerli bilgiler verdi. Fuar açılışına Üniversitemiz Yönetimi adına katılan Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yılmaz ÇAKICI ve fuar süresince Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT, Dekan Yrd. Prof.Dr. Murat TAŞAN ve Prof.Dr. Murat DEVECİ, Fakülte Sekreteri Ayla PİLATİN standımızı ziyaret ederek görevli personelimizden bilgi aldı. 

Ayrıca Ziraat Fakültesi  Dekanı Prof.Dr.Sezen ARAT Tekirdağ Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından düzenlenen koyun güzellik ve kırkım yarışmalarına davetli konut olarak katıldı.