2022-07-01

Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimini (ZİRAATBİYOTEK) AGREEN Projesinde görevli araştırmacılar ziyaret etti.

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tolga ERDEM tarafından yürütülen "Karadeniz Havzası'nda İklime Duyarlı Yeşil Tarım İçin Sınır Ötesi Ortaklık (AGREEN)" isimli AB projesi kapsamında Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen araştırmacılara ZİRAATBİYOTEK’te yürütülen çalışmalar Dr. Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ ve Dr. Öğr. Üyesi Hayat TOPÇU tarafından anlatıldı.

Toplantıya Prof. Dr. Tolga ERDEM, Prof. Dr. Fatih KONUKCU, Doç. Dr. Mehmet ŞENER, Doç. Dr. Duygu BOYRAZ ERDEM, Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, Arş. Gör. Arş. Gör. İbrahim UZ, Elena KOSTADINOVA (Bulgaristan, Dobrudzka Agrarian and Business School), Lavinia ISTRATIE (Romanya, Ovidius University of Constanta) ve Irakli JOVAKHISHVILI (Gürcistan, Georgia Elena Biological Farming Association) katılmıştır.

Toplantının ardından birim laboratuvarları ve üretim alanları gezilmiştir.