2016-05-25

Fakültemizde Plum pox virus (PPV) Şarka virüs hastalığı konusunda konferans gerçekleştirildi

Araştırmacı Dr. Delano James (Canadian Food Inspection Agency-BC, Kanada) "Measures for Controlling and Preventing the Spread of Plum Pox Virus, A Genetically Diverse and Harmful Virus that Causes Sharka/Plum Pox Disease" konusunda Fakültemiz Konferans salonunda 20.05.2016 tarihinde konferans verdi.

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Havva İlbağı’nın davetlisi olan Dr. Delano JAMES, ülkemizde de iç ve dış karantina listesinde yer alan Plum pox virus (PPV) Şarka virüs hastalığının dünyadaki önemi, yaygınlık durumu ve mücadelesi hakkında bilgiler verdi. Dr. Delano JAMES, sert çekirdekli meyve ağaçlarının en önemli virüs hastalığı olan Şarka virüs hastalığı ile mücadele de dünyada sadece Kanada ve Amerika Birleşik Devletlerinde başarı sağlandığını belirterek, söz konusu bu virüs hastalığı ile mücadele de Kanada’da uygulanan kontrol stratejileri ve PPV ırklarının genetik farklılığı konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Konferansın sonunda soruları cevaplayan Dr. Delano JAMES’a Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet BAŞER tarafından plaket takdim edildi.