Ziraat Fakültesi
2017-11-27

Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Programı Hayata Geçiyor



 

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans eğitiminde niteliği daha artırmak üzere yeni bir model olan intörn mühendislik programını mevcut müfredata seçenek olarak sunmak suretiyle öğrencilerimizin eğitiminde hayata geçiriyor.

Bu kapsamda gıda sektörünün önde gelen ve Tekirdağ (Süleymanpaşa, Çorlu, Malkara, Muratlı), Edirne (Merkez, İpsala), Kırklareli (Lüleburgaz), İstanbul, Kocaeli (Gebze), Bursa, Balıkesir (Susurluk), Sakarya (Pamukova) illerinde bulunan 20’i aşkın ulusal ve uluslararası gıda firmaları ile anlaşma sağlanarak protokoller Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK tarafından imzalandılar.

İmza törenine Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, Fakültemiz İntörn Mühendislik Koordinatörü Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Murat TAŞAN ve İntörn Mühendislik Eğitimi Danışman üyesi Doç.Dr. Ümit GEÇGEL katıldılar.

İntörn mühendislik programı, mezun durumdaki başarılı öğrencilerin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırarak gıda mühendisliği alanında eğitime yeni bir yaklaşım getirmekte olup, gıda mühendisliği bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır.

İntörn mühendislik programı uygulaması staj uygulaması olmayıp, bu uygulamanın çok ötesinde mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan en son aşama olarak tanımlanmaktadır. İntörn mühendis, en son öğretim dönemini gıda sektöründeki bir kuruluşta uygulamalı olarak geçirecek adaydır.

İntörn mühendislik programı ilk defa olmak üzere 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde uygulanacak olup, Üniversitemiz akademik takviminde yer alan 5 Şubat 2018 ve 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında, kesintisiz olarak 16 hafta süre ile uygulanacaktır.

Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacağı ümit edilirken, gıda sektörü ise gelecekte çalıştırmayı düşündüğü adaylar için izleme ve değerlendirme fırsatı bulabilecek, ileri ki süreçler için insan kaynağı oluşturabilecektir.