Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu

1. Sınıf

2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYO001 Biyoloji 1 2 4
FZK105 Fizik I 3 0 5
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
KMY002 Kimya 2 2 5
MAT105 Matematik I 3 0 5
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
EKO002 Ekonomi 2 0 4
FZK106 Fizik II 3 0 5
MAT106 Matematik II 3 0 5
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
TB 116 Temel Bilişim Teknolojileri 1 2 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
2. Sınıf

2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 213 Gıda Kimyası I 2 2 5
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
LMİ103 Mesleki İngilizce I 2 0 2
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Toplam AKTS: 30

2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 218 Genel Mikrobiyoloji 2 2 4
GM 220 Gıda Biyokimyası 3 0 3
GM 202 Gıda Kimyası II 2 2 4
GM 222 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 2
SB 202 İşletme 2 0 3
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
GM 224 Kütle ve Enerji Denkliği 2 0 2
LMİ108 Mesleki İngilizce II 2 0 2
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
Toplam AKTS: 30

2019- 2020 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
Toplam AKTS: 4
3. Sınıf

2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 315 Gıda Güvenliği 3 0 4
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 317 Tasarım 2 0 3
GM 319 Temel İşlemler I 3 0 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)() 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 320 Fizikokimya 2 0 3
GM 438 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
GM 316 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (SOSYAL SEÇMELİ)() 3
GRŞ007 Girişimcilik 2 0 3
SBM441 İngilizce Konuşma Becerileri I 2 0 3
SB 403 İş Hukuku 2 0 3
MZK001 Müzik Kültürü 2 0 3
GM 318 Sosyoloji 2 0 3
STE 307 Üretici Örgütleri 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 431 Beslenme İlkeleri 3 0 3
GM 304 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 5
GM 432 Proses Kontrol 2 0 3
STJ601 Staj 0 0 2
GM 433 Süt Fizikokimyası 2 2 4
GM 302 Temel İşlemler II 3 0 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 3
GM 320 Fizikokimya 2 0 3
GM 438 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
GM 308 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 452 Gıda Kalite Kontrol Mevzuatı 2 0 3
GM 316 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
SGM315 Soğuk Tekniği 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
Genel Seçmeli Genel Seçmeli Ders Havuzundan 6 AKTS Alabilir 6
STAB305 Alternatif Yem Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZOS303 At Yetiştirme (Zootekni) 3 0 5
SBB317 Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
STE 323 Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları(Tarım Ekonomisi) 2 2 4
STAB314 Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
SBK310 Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar(Bitki Koruma) 3 0 3
STAB324 Bitkilerde Stres Fizyolojisi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
SBK311 Bitkisel Kökenli İnsektisitler(Bitki Koruma) 3 0 3
STAB303 Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB322 Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB309 Biyoyakıtlar ve Enerji Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB315 Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB319 Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB321 Çayır Mera veYem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB304 Ekim Nöbeti Sistemleri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB310 Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB325 Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZOS309 Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi(Zootekni) 3 0 5
ZOS308 Hayvancılıkta Morfometrik Yöntemler ve Değerlendirme(Zootekni) 3 0 5
ZOS310 Hayvan Davranışları ve Refahı(Zootekni) 3 0 5
ZOS305 Hayvan Ekolojisi (Zootekni) 3 0 5
SBK 315 Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma) 3 0 3
STAB312 Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZOS301 Organik Hayvansal Üretim(Zootekni) 3 0 5
STAB401 Organik Tarım(Tarla Bitkileri) 2 0 4
SBK107 Örtüaltı Sebzeciliğinde Görülen Fungal Hastalıklar(Bitki Koruma) 2 0 3
ZOS311 Ruminantlarda Beslenme Davranışları(Zootekni) 3 0 5
STAB320 Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri) 2 0 3
ZOS306 Su Ürünleri ve Yetiştirme(Zootekni) 3 0 5
SBB314 Süs Bitkileri Yetiştiriciliği(Bahçe Bitkileri) 1 2 3
SBK 309 Tarımda Kullanılan Fungisitler(Bitki Koruma) 3 0 3
STO136 Tarla Bitkilerinin Gübrelenmesi(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme) 2 2 5
ZOS307 Tek Mideli Hayvanların Beslenmesi(Zootekni) 3 0 5
SBB302 Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri) 3 0 3
SBM325 Ürün Depolama Yapılarının Tasarımı(Biyosistem Mühendisliği) 3 0 5
SBK 329 Yağ Bitkileri Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri (Bitki Koruma) 3 0 3
STAB302 Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri) 2 0 3
STAB301 Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri) 2 0 3
SBM327 Zemin Mekaniği(Biyosistem Mühendisliği) 3 0 5
Toplam AKTS: 30

2019- 2020 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
Toplam AKTS: 5
4. Sınıf

2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 451 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 4
GM 445 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
GM 447 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 4
GM 441 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I 2 2 4
GM 453 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 434 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 442 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 4
Toplam AKTS: 30

2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 412 Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği 2 0 4
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II 2 2 5
GMİ500 İntörn Mühendislik Eğitimi 0 0 30
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() 33
GM 320 Fizikokimya 2 0 3
GM 438 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
GM 439 Gıda Ambalajlama 2 0 3
GM 436 Hazır Yemek Teknolojisi 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
GM 437 Meyve Suyu Teknolojisi 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
SGM315 Soğuk Tekniği 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
TE424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.SINIF BAHAR DÖNEMİ (SOSYAL SEÇMELİ)() 3
GRŞ007 Girişimcilik 2 0 3
SBM450 İngilizce Konuşma Becerileri II 2 0 3
MZK001 Müzik Kültürü 2 0 3
GM 318 Sosyoloji 2 0 3
STE 307 Üretici Örgütleri 2 0 3
Toplam AKTS: 75

2019- 2020 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 451 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 4
GM 447 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 4
GM 442 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 4
STE 307 Üretici Örgütleri 2 0 3