Ziraat Fakültesi
2016-05-06

Tahıl Üretim Alanlarında Görülen Sarı Cücelik Virüs Hastalıkları Konusunda Bilgilendirme Konferansı



 

Edirne ili ve ilçelerinde tahıl üretim alanlarında son günlerde görülen sarı cücelik virüs hastalıkları konusunda Fakültemiz Bitki Koruma öğretim üyelerinden Prof. Dr. Havva İLBAĞI Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa ayrıntılı bilgiler verdi.

Konferansa Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Adnan TÜLEK, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Atilla BAYAZIT, Edirne sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, İl Müdürlüğü çalışanları, üretici ve çiftçiler katıldı.

Prof. Dr. Havva İLBAĞI, Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi desteğinde tamamladığı proje sonuçlarını bir süredir Tekirdağ il ve ilçelerinde çeşitli konferans ve bilgilendirme toplantıları ile paylaşmaktadır.

Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Havva İLBAĞI konferanstaki konuşmalarında Edirne il ve ilçelerindeki tahıl üretim alanlarında ortaya çıkan kayıpların sarı cücelik virüs hastalığından kaynaklandığını belirterek hastalık ile ilgili yanlış uygulamaların önüne geçilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Konferansta Prof. Dr. Havva İLBAĞI, Edirne çiftçisini tahıl virüs hastalıkları ile mücadele prensipleri hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirdi.