Ziraat Fakültesi
2020-10-02

ZİDEK ZİRAAT FAKÜLTESİ KURUMİÇİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ



 

Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) ile Fakültemiz Dekanlığı tarafından birlikte organize edilen "Kurumiçi Eğitim Çalıştayı" 2 Ekim 2020 Cuma günü online olarak gerçekleştirildi. Tam gün süren çalıştaya Üniversitemiz Rektör Yardımcı Prof.Dr. Bülent EKER, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT, Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Murat DEVECİ, Prof.Dr. Murat TAŞAN, Ziraat Fakültesi Bölümleri Bölüm Başkanları, Bölüm Başkan Yardımcıları, Fakülte ve Bölüm Eğitim-Öğretim Komisyonu üyeleri katıldılar. Çalıştaya Fakültemizden 46 öğretim elemanı katılım sağladı.

Çalıştayda, gün boyunca süren eğitimleri ZİDEK Başkanı Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU ve ZİDEK-ZAK Başkanı Prof.Dr. İsmail KARACA  gerçekleştirdiler.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK, https://yokak.gov.tr/) tarafından yetkilendirilen akreditasyon kuruluşu ZİDEK (zidek.org.tr), çeşitli disiplinlerdeki Ziraat Fakülteleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Ziraat Mühendisliği eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur. Eğitim programı değerlendiriciliği görevi, değerlendirilen program tarafından hazırlanan öz değerlendirme raporunun incelenmesi, kurum ziyareti ve akreditasyon kararının verilmesinde liderlik rolü üstlenilmesi görevlerini içermektedir.

Çalıştayda, gün boyunca süren eğitimleri veren ZİDEK Başkanı Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU ve ZİDEK-ZAK Başkanı Prof.Dr. İsmail KARACA'ya Ziraat Fakültesi Dekanlığı olarak teşekkür ediyoruz.