Ziraat Fakültesi
2019-12-05

GIDA TOPLULUĞU MEZUNİYETTEN SONRA HAYAT KONULU KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ



 

Üniversitemiz Gıda Topluluğu organizasyonu ile  Zeelandia Gıda San. ve Tic. A.Ş firmasından yönetici kademesinde Gıda Mühendislerinin katıldığı “Mezuniyetten Sonra Hayat”  konulu kariyer günü etkinliği 4 Aralık 2019 Çarşamba günü Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Zeelandia Türkiye Gıda San. ve Tic. A.Ş. 100'ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren pastacılık ve ekmekçilik sektöründe önemli rol oynayan Hollanda merkezli firmadır. 2003 yılında Tekirdağ İli Hayrabolu ilçesinde kendi tesisini kurarak üretime başlayan Zeelandia Türkiye, ürün portföyünde pastacılık, ekmekçilik ve tava ayırıcı yağlar olmak üzere 3 kategori bulundurmaktadır.

Etkinlik kapsamında Zeelandia Türkiye Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmasından konuşmacı olarak Gıda Mühendisleri Harun TUYGAN (Fabrika Müdürü), Kaan Halil GÜLER (Satış Direktörü), Özgür ÖZDEMİR (Ar-Ge Müdürü) uzun yıllara dayanan mesleki deneyimlerinden oluşan sunum yaptılar.

Konuşmacı olarak katılım sağlayan Zeelandia Türkiye Gıda San. ve Tic. A.Ş. firması yöneticilerinin yanı sıra yine aynı firmada Endüstriyel Pazarlar ve İhracat Satış Yönetmeni pozisyonunda çalışan Gıda mühendisleri Hatice ŞENGÜLDÜREN ve Nurcihan AYDIN da bulundular. Etkinliğe Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Murat TAŞAN, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ömer ÖKSÜZ, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri katıldılar.

Gıda Mühendisliği Bölümü duayen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ’nin açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, ilk olarak sözü Gıda Mühendisliği Bölümü 2000 yılı (Trakya Üniversitesi dönemi) mezunu olan Kaan Halil GÜLER (Satış Direktörü) aldı. Kaan Halil GÜLER, öğrenciliğinden bugünlere nasıl geldiğini anlatırken günün sonunda kazandığı tecrübelerini aktarma imkânı buldu.

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 1997 yılı mezunu Harun TUYGAN (Fabrika Müdürü) proses ve üretim süreçlerinin gelişimini, iş hayatında karşılaştığı başarılı kişilerde tespit ettiği ortak özelliklerin neler olduğunu paylaştı.

Son olarak, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2008 yılı mezunu Özgür ÖZDEMİR (Ar-Ge Müdürü), ilk işe girme macerasından başlayarak tüm kariyer basamaklarını tek tek geçip bugüne nasıl geldiğini anlattı. Yöneticisi olduğu Ar-Ge birimi kapsamında neler yaptıklarını ve lisans bitirme tezinin ne kadar önemli olduğundan, Ar-Ge ve Ür-Ge kavramları arasındaki farklardan söz ederek konuşmasını bitirdi.

Soru-cevap bölümünün ardından konuklarımıza teşekkür belgeleri Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer ÖKSÜZ tarafından takdim edildi.

Zeelandia Türkiye Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmasının Ürün Tanıtım Uzmanı Şef İdris GÜNDAY tarafından büyük bir maharet ile hazırlanmış olan çeşitli tatlılar etkinliğin sonunda fuaye alanında öğrencilere sunuldu.