Ziraat Fakültesi
2014-06-06

Üniversitemizde 2013-2014 yılı Bilimsel Başarı Ödülleri ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma ile Üniversitemizde Açıktan ve Nakil ile Göreve Başlayan Akademisyenlerin Akademik Giysi Töreni gerçekleştirildi.



 

Üniversitemizde 2013-2014 yılı “Bilimsel Başarı Ödülleri” ve “Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma ile Üniversitemizde Açıktan ve Nakil ile Göreve Başlayan Akademisyenlerin Akademik Giysi Töreni” Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
 
Törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Fakülte Dekanları ile öğretim üyeleri katıldı. Üniversitemizin tanıtım filmi izletilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Oda Müziği Grubu müzik dinletisi sundu.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek açılış konuşmasında, akademik giysi töreni ve bilim teşvik ödül törenine katılanlara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, Üniversitenin ilk akademisyenleri arasında bulunduğunu belirterek, kurulduğu ilk günlerden bu güne çok büyük gelişmeler yaşandığını belirtti. Prof. Dr. Osman Şimşek  “Üniversitemizin bu günlere ulaşmasında emeği geçenleri kutlarken, dereceye giren ve öğretim üyeliğine yükselen akademisyenlerimize başarılarının devamını diliyorum. Geleceğimizin bu günlerden daha anlamlı olmasını temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri alanlarında toplamda 15 öğretim üyesine 2013-2014 yılı bilim teşvik ödülü verildi. 
 
Fen Bilimleri alanında dereceye giren Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sezen Arat Ziraat Fakültesini başarıyla temsil etti.
 
Bilim Teşvik Ödüllerinin dağıtılması ardından Üniversitemiz bünyesinde toplamda 83 öğretim üyesine birim yöneticileri tarafından akademik giysiler giydirildi. 
 
Ziraat Fakültesi bünyesinde 6’sı Profesör, 3’ü Doçent ve 5’i Yardımcı Doçent olmak üzere toplamda 14 öğretim üyemizin akademik giysileri Fakültemiz Dekan vekili Prof.Dr. İsmet Başer tarafından giydirildi.
 
Ziraat Fakültesi bünyesinde akademik giysilerini giyen öğretim üyelerimizin listesi aşağıda verilmiştir;
 
Prof.Dr. Tolga Erdem Biyosistem Mühendisliği Bölümü
Prof.Dr. Yeşim Ahı Biyosistem Mühendisliği Bölümü
Prof.Dr. Hasan Ersin Şamlı Zootekni Bölümü
Prof.Dr.Ömer Öksüz Gıda Mühendisliği Bölümü
Prof.Dr.Türkan Aktaş Biyosistem Mühendisliği Bölümü
Prof.Dr.Havva İlbağı Bitki Koruma Bölümü
Doç. Dr. Fulya Özdil Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü
Doç. Dr. Süreyya Altıntaş Bahçe Bitkileri Bölümü 
Doç. Dr. lknur Korkutal Bahçe Bitkileri Bölümü 
Yrd.Doç. Dr. Orhan Yüksel Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü 
Yrd.Doç. Dr.  Erhan Gezer Biyosistem Mühendisliği Bölümü
Yrd.Doç. Dr.  Alpay Balkan Tarla Bitkileri Bölümü
Yrd.Doç. Dr.  Hüseyin Sarı Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü 
Yrd.Doç. Dr.  İbrahim Palabıyık Gıda Mühendisliği Bölümü
 
Üniversitemiz ve de Fakültemiz bünyesinde Bilim Teşvik Ödülü alan öğretim üyelerini ve yükseltme ve atanma ile açıktan ve nakil ile göreve başlayan öğretim üyelerini tebrik ediyoruz.