Ziraat Fakültesi
2023-03-09

Fakültemiz ISG Kurulu Toplantısı yapıldı.



 

Fakültemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu (ISG Kurulu) toplantısı 09 Mart 2023 tarihinde Dekanımızın başkanlığında toplandı. Aşağıda yazılı konular başlık halinde ele alındı ve Üniversitemiz İSG Koordinatörlüğü ve İSG Komisyon Başkanlığına da bilgi verilmesine karar verildi. 

 

Yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle;

  1. Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan 7(yedi) binanın bir program dahilinde (B Blok, A Blok, Atölyeler, Selektör  Binası, Sığırcılık Birimi, Naip Birimi, Köseilyas Birimi) risk analizlerinin çıkarılmasına karar verildi.
  2. Ziraat Fakültesi A Bloğun 1999 depremi öncesinde inşasına başlanmış olmasından ve B Blokta ise bazı  deformasyonların görülmesinden dolayı her iki binanın öncelikli olarak Deprem dayanıklıklarının belirlenmesi için  Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığına yazılmasına karar verildi.
  3. Ziraat Fakültesi A ve B Bloğun çatısında bulunan çakıl taşlarının binaların yapı statiğine etkisinin araştırılması için Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığına yazılması karar verildi.
  4. Fakültemize ait tüm binalarda acil çıkış kapıları, laboratuvar ve diğer oda kapılarının "İş Sağlığı ve Güvenliği" koşullarına uygun hale getirilmesi için Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığına yazılması karar verildi.