Ziraat Fakültesi
2015-03-25

Biyoteknoloji Topluluğu Kariyer Günü etkinliğini düzenledi



Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen Biyoteknoloji Kariyer Günleri, 19 Mart 2014 Perşembe günü saat 10:00’da Ziraat Fakültesi Konferans salonunda üniversite ve özel sektörün buluştuğu bir etkinlik ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte ilk olarak söz alan Dr. Yakup BAKIR, gerçekleştirdiği sunumda Biotek Biyoteknoloji firmasının kuruluşundan bugüne dek geçirmiş olduğu aşamaları firmada biten ve devam etmekte olan projelerini anlatmıştır. Yürüttükleri bitki doku kültürü, hücre kültürü ve moleküler ıslah çalışmaları ile kozmetik alanında çalışmayı düşündükleri yeni konu başlıkları ve projeleri hakkında da kısa bilgilendirmeler yapmıştır.

Dr. Yakup BAKIR’ın sunumunun ardından Genometri Biyoteknoloji firmasından Arge Uzmanı Vahap KAPIKIRAN, firma ve çalışma konuları hakkında sunumunu gerçekleştirmiştir. Firmada yürütülen insan sağlığı ve hayvan biyoteknolojisi çalışmalarından bahsederek, kanser çalışmaları, ebeveyn tayini gibi çalışmalarda kullanılacak “tanı kiti geliştirilmesi” gibi yürüttükleri ve çalışılması düşünülen projelerine sunumunda yer vermiştir. Firma yetkilisi Kerem ŞENVARDAR ise firmanın kuruluşu, geldiği nokta ve proje destekleri hakkında kısa bir konuşma yapmıştır.

Katılımcılar konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlamış ve konuşmacılara Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen ARAT tarafından günün anısına Üniversitemiz plaketleri takdim edilmiştir.