Ziraat Fakültesi
2021-05-07

CUMHURBAŞKANLIĞI STAJ SEFERBERLİĞİ KARİYER KAPISI İLE ZORUNLU STAJ BAŞVURULARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU



 

CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ BAŞKANLIĞI KOORDİNASYONUNDA YÜRÜTÜLMEKTE OLAN “STAJ SEFERBERLİĞİ PRPGRAMI” KAPSAMINDA KARİYER KAPISI ÜZERİNDEN

STAJ KABULÜ ALAN ÖĞRENCİLERİMİZ

 

  1. Staj kabulü alan öğrencilerimizin “staj yerinin uygunluğu” konusunda Bölüm Staj Komisyonundan bilgi almaları gerekmektedir.
  2. Fakültemiz yönergesinde staj iş günü Bahçe Bitkileri Bölümü için 40 işgünü ve diğer Bölümlerimiz için ise 30 iş günüdür. Staj seferberliği kapsamında staj kabulü alan öğrencilerimiz bu hususa dikkat etmeleri gerekmekle birlikte, pandemi süreci nedeniyle en az 20 iş günü olacak stajlar Bölüm Staj Komisyonları tarafından kabul edilecektir.
  3. Staj başlama ve bitiş tarihleri NKU akademik takviminde yer alan ders haftaları/final sınavı haftaları ile çakışmamalıdır. 28 Haziran 2021 tarihinden önce staja başlanamaz. En uygun staja başlama tarihi 01 Temmuz 2021 olarak önerilmektedir.
  4. Öğrenciler İşverenden (staj yerinden) aldıkları staj kabul belgelerini Bölüm Staj Komisyonuna teslim etmelidirler.
  5. Ekstrem hallerde (2. Sınıfta olan veya zorunlu stajını yaptığı halde 4. Sınıfta olup da yaz döneminde) staj yapmak isteyenlerin durumlarını Bölüm Staj Komisyonları değerlendirecektir. Bölüm Staj Komisyonunun kabul etmesi halinde bu tür stajlar isteğe bağlı kabul edilir ve transkripte işlenmez.
  6. Staj yapması uygun görülen öğrenciler aşağıdaki belgeleri 07 Haziran 2021 tarihine kadar Bölüm Staj Komisyonuna ulaştırmaları gerekmektedir.
  1. Stajı YÜZYÜZE (fiili olarak kurum/kuruluş/firmalarda) yapmak istediklerine dair imzalı dilekçe (www. http://ziraat.nku.edu.tr/ adresinden temin edilecektir) tıklayınız.
  2. STAJ YERİ KABUL belgesi,
  3. ÖĞRENCİ STAJ BİLGİ formu,
  4. BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLUNAN KİŞİ durumunda olup olmadığını gösteren belge (sgk.gov.tr adresinden E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranından Sağlık Provizyon Sorgulamadan alınan çıktı)