2024-05-10

Fakülte Öğretim Üyelerimiz ile öğrencilerimizin UTOK13 Kongresine katılıp ödül almalarından dolayı tören düzenlendi.

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Özgür SAĞLAM, Doç.Dr. Nihal KILIÇ ile Bitki Koruma Topluluğu ve Genç ZMO öğrencilerimiz, İzmir'de 02 - 04 Mayıs 2024 tarihinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen 13. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’ne (UTOK13) katıldı.

Ülkemizdeki Ziraat Fakültelerinden 765 öğrencinin katıldığı kongrede 24 sözlü bildiri ve 216 poster bildiri sunuldu.

Fakültemizden 80 öğrenci 4 sözlü ve 30 poster bildiriyle katılım sağladı. Sözlü ve Poster Bildiri kategorisinde dereceye giren Öğretim Üyelerimiz ve öğrencilerimiz:

Sözlü Bildiri
Dördüncülük Derecesi - Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Gürkan ŞİMŞEK
Altıncılık Derecesi -       Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Alara UZUNER

Poster Bildiri
Birincilik Derecesi     -       Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri Arife Beyza TAŞAR - Deniz CEYLAN
Altıncılık Derecesi     -      Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nihal KILIÇ ve
                                         Bitki Koruma Bölümü Öğrencisi Neslihan İZCİ
Yedincilik Derecesi    -      Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri Neslihan İZCİ ve Arife Beyza TAŞAR
Sekizincilik Derecesi -      Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Özgür SAĞLAM ve
                                         Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri Sıla DOĞRU – Hüseyin BOZKURT
Dokuzunculuk Derecesi - Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri Vildan YAPRAK – Dilara Nur KAYNAK
                                         ve  Eylül Duru YÜCEL

Ayrıca Kongrede, Bitki Koruma Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Özgür SAĞLAM kongre kapsamında Davetli konuşmacı olarak "Bir Arge Hikayesi: Doğal böcek ilacı" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Öğrencilere ARGE sürecinde hangi desteklerden yararlanabileceği hakkında bilgiler verdi.

Hocalarımızı, derece alan ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik etmek üzere Fakültemiz B Blok girişinde 09.05.2024 Perşembe günü saat 13.00’de, Ödül Töreni ve Poster sergisi gerçekleştirildi.

Katılan öğretim üyesi ve öğrencilerimize başarılarının devamlarını diliyoruz.