2023-03-21

Fakültemiz Tarım Ekonomisi Bölümü Öğrencilerimizin TÜBİTAK projesi kabul edildi

Fakültemiz Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Harun HURMA danışmanlığında, Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri Oğuzhan OĞUZ ve İbrahim Berat  SERTEPE ile birlikte hazırlanan "Ayçiçeği Üretiminde ve Bitkisel Yağ Tüketiminde Yüksek Enflasyonun Etkilerinin İncelenmesi: Tekirdağ Örneği" isimli araştırma önerisi 2209/A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ kapsamında kabul edilmiştir.

Araştırmada üreticilerin girdi fiyatlarının yükselmesine karşı alabileceği önemlerin ortaya konulması, üreticilerin enflasyon sebebiyle tarımsal girdi maliyetlerinin artmasından dolayı ayçiçeğinin üretim maliyetlerindeki değişim incelenerektir. Ayrıca ayçiçeği üretiminde yaşanan güncel sorunlar belirlenerek, üretim masraflarının gelecekteki üretim davranışlarına üzerine etkileri değerlendirilecektir. Bununla birlikte tüketicilerin tercih ettikleri bitkisel yağlarda enflasyon nedeniyle oluşabilecek talep değişiklikleri ile tüketicilerin bitkisel yağ tüketimindeki tutum ve davranışları değerlendirilecektir.

TUBİTAK 2209/A destekleme programı için tıklayınız.

Kabul edilen projeler için tıklayınız.