Ziraat Fakültesi
2021-12-07

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ''yi kaybettik



 

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi

Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ'yi kaybettik

Fakültemizde uzun yıllar Gıda Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi (1985-2021 yılları arası) ve Bölüm Başkanı (1988-2019 yılları arası) olarak görev yapan Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, 25.11.2021 Perşembe günü vefat etti. 

Fakültemize 1985 yılında Doçent olarak atanan Mehmet DEMİRCİ, Üniversitemize Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği, Trakya Üniversitesi Senatörlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitelerarası Kurul Üyeliği görevlerini yaparak değerli katkılarda bulundu. 

54 yıllık akademik hizmeti sonrası Fakültemizden 01 Mayıs 2021 yaş haddinden emekli olan ve 25.11.2021 Perşembe günü vefat eden Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ'ye Allah'tan Rahmet, Yakınlarına, Öğrencilerine, Sevenlerine sabırlar dileriz.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Ziraat Fakültesi Ailesi

 

Prof. Dr. Mehmet Demirci'nin özgeçmişi

1946 Kaş doğumlu, Çukurbağ İlkokulu-Kaş Ortaokulu-Antalya Lisesi eğitim kurumlarında ilk ve orta öğretimini tamamladı. 1969 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayarak Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. Aynı yıl adı geçen Fakültede asistan olarak göreve başladı. 1972 yılında Millî Eğitim Bakanlığının bursu ile doktora yapmak üzere Almanya’ya gitti. 1975 yılında Göttigen Üniversitesinde (Almanya) doktorasını tamamlayarak Ziraat Doktoru (Dr.Sc.Agr.) unvanını aldı. 1976 yılına kadar Almanya Araştırma Enstitüsü’nün (DFG) desteklediği bir projeyi yürüttü. Projenin tamamlanması sonrası yurda dönerek Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Kürsüsüne doktor asistan olarak atandı. 1980 yılında Doçent unvanını aldı.

1985 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesinde göreve başladı ve aynı üniversitede 1988 yılında Profesör oldu. 1988-2019 tarihleri arasında aralıksız 30 yılı aşkın süre Gıda Bilimi ve Teknoloji Bölümünde, daha sonra yeni adı ile Gıda Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. 01.05.2021 tarihinde resmi akademik hizmet süresini tamamladı.

Görevi sürecinde süt kimyası ve teknolojisi, gıda kimyası, beslenme alanlarında olmak üzere çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencileri yetiştirdi. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış iki yüze yakın bilimsel makalesi bulunmaktadır. Süt Teknolojisi, Gıda Kimyası ve Beslenme kitapları bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde başta süt kimyası ve teknolojisi alanında olmak üzere gıda mühendisliği çok sayıda bilimsel kongre, sempozyum, seminer vb. bilimsel organizasyonlar düzenlemiştir.