Ziraat Fakültesi
2023-10-06

Fakültemize yeni katılan 1.sınıf öğrencilere yönelik olarak planlanan oryantasyon eğitimi, 06 Ekim 2023 Cuma günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.



 

Fakültemize yeni katılan 1.sınıf öğrencilere yönelik olarak planlanan oryantasyon eğitimi, 06 Ekim 2023 Cuma günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Fakültemize yeni katılan 1.sınıf öğrencilere yönelik olarak planlanan oryantasyon eğitiminden önce öğrencilerimize bağımlılıkla ilgili konularda bilgi vermek üzere davet edilen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelleri Dekanlık Toplantı Salonunda ağırlandı. Dekanımız Prof.Dr. Sezen ARAT, Dekan Yardımcılarımız Prof.Dr. Murat DEVECİ, Prof.Dr. Fisun KOÇ, Fakülte Sekreteri Ayla PİLATİN, Öğrenci İşleri Sorumlu Personelimiz Resul DOĞRU ve misafirlerimiz ile ön değerlendirme toplantısı yapıldı ve destekleri için teşekkür edildi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda; Dekanımız Prof.Dr. Sezen ARAT, fakülte ve oryantasyon programı ile ilgili kısa bilgi verdiği açılış konuşmasında öğrencilerimize fakültemizi tercih ettikleri için teşekkür etti ve eğitimlerinde başarılar diledi. Dekan Yardımcımız Prof.Dr. Murat DEVECİ ise öğrenci hakları ve uyulacak kurallar hakkında kısa bilgi verdi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelleri Mehmet ÖZDOĞAN  ve Hakan AYDIN tarafından bağımlılıkla ilgili konularda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda Üniversitemiz ve Fakültemiz Bologna Temsilcisi Prof.Dr. H. Ersin ŞAMLI tarafından Erasmus, Mevlana, Farabi Öğrenci Değişim programları hakkında, Eğitim-Öğretimden sorumlu Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Fisun KOÇ, Fakülte Sekreteri Ayla PİLATİN ve Öğrenci İşlerimizden Sorumlu Personelimiz Resul DOĞRU tarafından öğrencileri ilgilendiren ana başlıklar (burslar, barınma, eğitim-öğretim ile ilgili yönetmelikler, öğrenci temsilcilikleri, danışmanlık hizmetleri, Uzem dersleri, akreditasyon vb. ) çerçeverinde bilgiler aktarıldı ve Tekirdağ İli, Üniversitemiz, Fakültemiz tanıtıldı. Doç..Dr. Fatma COŞKUN tarafından, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine uygulanan  uygulamalı eğitim modeli olan İMEP (İşletmede Mesleki Eğitim) programı hakkında bilgiler verildi. Spor takımları ile ilgili bilgiler Dr.Öğr.Üyesi Erhan GÖÇMEN tarafında aktarıldı.Toplantıya Fakülte idari personeli yanı sıra Akademik danışmanlarımız Prof.Dr. Gülen ÖZDEMİR, Prof.Dr. İlknur KORKUTAL, Prof.Dr. Özgür SAĞLAM, Doç.Dr. Selçuk KAPLAN, Doç.Dr. Fatma COŞKUN, Dr.Öğr.Üyesi Yahya Tuncay TUNA, Dr.Öğr.Üyesi Erhan GÖÇMEN’de katılım sağladı. Toplantıda söz alan öğrenciler Fakülteyi tercihlerinde güçlü akademik kadrosunun ve ÖSYM Tercih Kılavuzunda belirtilen bölümlerinin akredite olmasının etkili olduğunu belirttiler.

Öğrencilerimize bölüm oryantasyonlarının da haftaya yapılacağı belirtilerek toplantı sona erdirildi.