2023-01-09

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 177. Yılı ve Ziraat Mühendisleri Günü Kutlu Olsun

Türkiye`deki tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul Yeşilköy`de 10 Ocak 1846 Ayamama Çiftliği`nde kurulan Mektebi Zirai Şahane ile başlamış, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 1930 yılında 4 yıl yatılı eğitim veren "Ankara Yüksek Ziraat Mektebi" ile devam etmiş nihayetinde de 1948 yılında kurumun adı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak değiştirilmiş ve onu diğer üniversitelerde Ziraat Fakülteleri’nin açılması izlemiş ve tarım öğretimi yaygınlaşmaya başlamıştır. Fakültemizde 1982 yılından bu yana Ziraat Mühendisliği öğretimini sürdürmekte ve mesleğini tutkuyla icra eden Ziraat Mühendislerini ülkemize kazandırmaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu gurur verici duygu ve düşüncelerle "Türkiye’de Tarımsal Öğretimin 177. Yılını" ve "Ziraat Mühendisleri Günü’nü" kutlarım.

Prof.Dr.Sezen ARAT

Ziraat Fakültesi Dekan V