GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2018-2019 İNTÖRN MÜHENDİSLİK EĞİTİM PROGRAMI BAŞARI İLE TAMAMLANDI
Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 2018-2019 Akademik Yılı İntörn Mühendislik Eğitimi Programı başarı ile tamamlandı. Bu bağlamda, İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin İntörn Mühendislik Eğitimi sonuç raporu sunum etkinliği ve sertifika töreni 11 Haziran 2019 Salı günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Etkinliğe Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Murat Taşan, İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri ve İntörn Mühendislik Eğitim Programında yer alan 30 intörn mühendisi öğrencimiz katıldılar.
İntörn Mühendislik Eğitimi sonuç raporu sunum etkinliği Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Mehmet Demirci açılış konuşmasında “Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden ve uygulamalı eğitiminde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitimi Programının ikincisini, Şubat ayında başlayan, 80 iş günü süren ve 31 Mayıs 2019 tarihi itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. 30 intörn mühendisi öğrencimiz ülkemiz gıda sektörünün önde gelen, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Aydın illerinde bulunan 23 kurumsal ulusal ve uluslararası firmada kesintisiz 16 hafta süren çok başarılı bir süreç geçirdiler. Öğrencilerimiz bu programda çok değerli beceriler, tecrübeler edindiler” ifadelerini kullandılar.
Açılış konuşmasının ardından İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrenciler hazırladıkları sonuç raporları ile gıda firması bünyesinde gerçekleştirdikleri araştırma çalışmaları ve diğer faaliyetleri, aldıkları görevleri ve eğitimleri sundular. Sunumlar ardından gıda firmasının intörn mühendislik eğitimine ve intörn mühendis olarak da öğrencilerimizin gıda firmasına katkıları İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri tarafından ayrıntılı olarak da değerlendirildi.
İntörn Mühendislik Eğitim Programına katılan öğrencilerimiz, geçirmiş oldukları süreç ile ilgili deneyimlerini paylaşırken, İntörn Mühendislik sürecinin kendilerine çok farklı bir bakış açısı getirdiğini, derslerde alınan bilginin de ötesinde gıda mühendisliği vizyonunun ne demek olduğunu, ne gibi sorumlulukları olduğunu kavradıklarını ve iş hayatı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduklarını dile getirdiler.
İntörn Mühendislik Eğitim süreci geçiren 30 öğrencimizden 7'si çalışmış oldukları gıda işletmelerinde sözleşme imzalayarak mezuniyetleri ile birlikte mevcut bulundukları intörn mühendis pozisyonlarında daimi gıda mühendisi olarak işe başlama hakkına sahip olmuşlardır. Bunun yanında 3 öğrencimiz firmaları tarafından iş teklifi almış olup, değerlendirme aşamasında bulunmaktadır.
Etkinliğin sonunda İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilere sertifikaları Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci ve İntörn Mühendislik Eğitimi Akademik Danışmanı Öğretim Üyeleri tarafından verildi.