Ziraat Fakültesi
2022-06-09

Irak’ın Al-Anbar ve Al-Habbaniya bölgelerinde entegre tarımsal üretim yatırımı yapmayı planlayan Iraklı yetkililer ve bağlantılı oldukları Türkiye Firmaları ile bir toplantı gerçekleştirildi.



 

 

Irak’ın Al-Anbar ve Al-Habbaniya bölgelerinde entegre tarımsal üretim yatırımı yapmayı planlayan Iraklı yetkililer ve bağlantılı oldukları Türkiye Firmaları 2 Temmuz 2022 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığında, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT başkanlığında ilgili bölümlerin temsilcileri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Iraklı yetkililer ve bağlantılı oldukları Türkiye Firmaları yatırım projesi hakkında bilgi sundu ve yapılacak yatırımda Ziraat Fakültesinin rolü değerlendirildi.

Dekanlık, bu yatırımda Ziraat Fakültesinin aktif olarak yer alabileceği konusunda olumlu yaklaştıklarını ancak nihai kararın talep edilen konularda uzman öğretim üyelerinden oluşan 6 kişilik bir çalışma heyetinin yerinde saha ziyareti sonucu oluşturacağı ön etüt raporundan sonra verilebileceğini belirtti.

Talep edilen konularda uzman 6 öğretim üyesinin Irak'a saha ziyareti yapması, ihtiyaç duyulan verileri toplaması ve ön etüt raporunu en kısa zamanda sunması konusunda hemfikir olunmuştur.