2022-01-07

Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 176. Yılı ve Ziraat Mühendisleri Günü Kutlu Olsun.

Son iki yıldır yaşanan pandemi süreci bir ülke için en stratejik sektörden birinin tarım olduğunu ve dolayısıyla yerli, verimli ve sürdürülebilir tarımsal üretimin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Aynı zamanda, değişen iklim şartlarına bağlı olarak oluşan ve tarımı etkileyen kuraklığa karşı modern tekniklerin kullanımı ve akıllı tarım uygulamaları daha fazla ön plana çıkmaktadır.

Tarımsal ürünlerin üretilmesi ve güvenle tüketime sunulması bilimin ışığında eğitim ve deneyim gerektirmektir. Tarımsal eğitimin 10 Ocak 1846 yılında Ziraat Mektebi ile atılan ilk adımla başladığı bu topraklarda, 1982 yılında kurulan Fakültemiz de Tarımsal Yükseköğretim Kurumu olarak Ziraat Mühendisliği öğretimini sürdürmekte ve mesleğini tutkuyla icra eden Ziraat Mühendislerini ülkemize kazandırmaktadır. Bu gurur verici duygu ve düşüncelerle "Türkiye’de Tarımsal Öğretimin 176. Yılını" ve "Ziraat Mühendisleri Günü’nü" kutlarım.

Prof.Dr.Sezen ARAT

Ziraat Fakültesi Dekan V