Ziraat Fakültesi
2022-12-22

Türkiye''''de Kaliteli Yapağı Verimine Sahip Karacabey Merinosu Başlangıç Sürüsü TÜBİTAK Tarafından Fakültemize Devredildi.



 

“Türkiye'de Kaliteli Yapağı Verimine Sahip Karacabey Merinosu Başlangıç Sürüsü Oluşturulması ve Bu Koyunların Yünlerinden Katma Değeri Yüksek Kamgarn Dokuma Kumaşı Üretimi Potansiyelinin Ortaya Koyulması” başlıklı , başarı ile sonuçlanan TÜBİTAK 1005 projesinin seçilmiş bireylerden oluşan sürüsü TÜBİTAK tarafından Dekanlığımıza devredilmiştir.  

Sürünün muhafazası ve geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunmak amacıyla yapılan toplantıya ; projenin yürütücüsü Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rıza ATAV ve proje ekibinden Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sezen ARAT, Zootekni Bölüm Başkanı H. Ersin ŞAMLI, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Çiftlik Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Ahmet Refik ÖNAL, Proje ekibinden Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL, Prof. Dr. Emel ÖZKAN ÜNAL ve Çiftlik Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Kayahan YILMAZ katıldı.

Projenin yürütücüsü Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza ATAV, bu proje kapsamında Ziraat Fakültesi Zootekni ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümleri ile Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümlerinin birlikte çalışmasından dolayı teşekkür etti ve sürünün yapağı kalitesi hakkında son bilgileri paylaştı.  

Fakültemiz Dekan V. Prof.Dr. Sezen ARAT, proje yürütücüsü ve ekibine başarılı çalışmaları için teşekkür etti ve sürünün sürdürülebilir üretimi ile ilgili bir yol haritası oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Toplantı 2023 yılı başında bir yıllık planın değerlendirilmesi için tekrar toplanılmasına karar verilmesinin ardından sona erdi.