Ziraat Fakültesi
2014-12-10

Uluslararası Mısır Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT)’nde Buğdayda Kalite Islahı



 

Namık Kemal Üniversitesi Bitki Islahı Öğrenci Topluluğu tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen seminerde Uluslararası Mısır Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT) Buğday Kalite Bölüm Başkanı Dr. Carlos Guzman tarafından “Uluslararası Mısır Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT)’nde Buğdayda Kalite Islahı” konusunda bilgiler verilmiştir.  Seminerde, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu konuşmasında buğday ıslahı konusunda dünyada en önemli merkezlerden biri olan CIMMYT’te buğday kalite sorumlusu olan Dr. Carlos Guzman’ın kalite ıslahı konusunda konuşma yapmasının önemini vurgulamıştır. 
 
Seminere Tarla Bitkileri Bölümünden öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılmıştır. Dr. Carlos Guzman, buğdayda kalite kavramının ne anlama geldiğini ve kaliteyi etkileyen faktörlerin neler olduğu, kalite belirlemede kullanılan yöntemler konusunda bilgiler vermiştir. CIMMYT’de yüksek kaliteli buğday geliştirmede uygulanan klasik ve modern metotları ayrıntılı ve görsel olarak sunmuştur. 
 
Seminer sonunda Fakültemiz Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı tarafından Dr. Carlos Guzman’a katılımı ve sunumlarından dolayı plaket takdim etmişlerdir.