2024-10-15

Akademik Birimlerimizin Kariyer Temsilcileri ve Mezunlarla İletişim Komisyon Üyelerinin Katıldığı Toplantı Yapıldı

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKÜKAM) tarafından Akademik Birimlerimizin kariyer temsilcileri ve mezunlarla iletişim komisyon üyelerinin katıldığı ilgili toplantıda;

* akademik takvim esas alınarak ilgili yarıyıllarda Akademik Birimlerimizin kariyer günleri etkinliklerinin planlanması,

* kariyer etkinlik takviminin oluşturulması ve etkinliklere alanında başarılı ve deneyim sahibi çalışan mezunların davet edilmesi,

* ön lisans-lisans eğitim amacı ve müfredat alanı ile ilgili bölgedeki kamu ve özel sektör temsilcilerinin etkinliklere davet edilerek katılımlarının sağlanması,

* etkinliklerde Üniversitemiz öğrenci toplulukları ile işbirliğinin sağlanması,

* etkinliklerin haberleştirilmesi ve ilgili haberlerde kariyer günü etkinliği ifadesinin yer alması, hususunda tavsiye kararları alınmış olduğundan, öğrencilerimizin farklı sektör ve iş alanlarını keşfetmesi, iş ve staj bulma/iş hayatına hazırlık süreçlerinde gerekli donanımları edinmeleri için 2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi kapsamında, Fakültemiz Kariyer Etkinlik Takviminin oluşturulması (yüz yüze veya online kariyer günü etkinliği, sınıfta mezun var etkinliği, kariyer ve staj/işletmede mesleki eğitim tecrübe paylaşımı, mezunlarla kariyer sohbetleri, mezunlar paneli, mezun kürsüsü vb.) amacıyla 14.10.2024 Pazartesi saat: 11.00 de Dekanlık Toplantı Salonunda Fakülte Sektörel İşbirliği ve Mezunlarla İletişim Komisyonu üyeleri ile Kariyer Planlama dersini veren öğretim elemanlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantı sonunda mezunlarla kariyer sohbetleri, mezunlar paneli, mezun kürsüsü ve işletmede mesleki eğitim tecrübe paylaşımı ile ilgili bölümlerin etkinlik düzenlenmesi kararı alındı.