Ziraat Fakültesi
2024-10-10

Fakültemiz 1.Sınıf Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi Verildi



 

Fakültemize yeni katılan 1.sınıf öğrencilere yönelik olarak planlanan oryantasyon eğitimi, 09 Ekim 2024 Çarşamba günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Fakültemize yeni katılan 1.sınıf öğrencilere yönelik olarak planlanan oryantasyon eğitiminde; Fakülte Sekreteri Ayla PİLATİN üniversitenin işleyişi, akademik ve idari birimlerin ve özellikle de öğrenci işleri biriminin ile akademik alanların dışında öğrencilerin faydalanabilecekleri sosyal ve kültürel alanların tanıtımını, öğrenci temsilcilikleri ve öğrenci topluluklarına nasıl kayıt yaptırılır konularında bilgiler aktardı. Ardından Üniversitemiz ve Fakültemiz Bologna Temsilcisi Prof.Dr. H. Ersin ŞAMLI’ya sözü bıraktı. Prof.Dr. H. Ersin ŞAMLI tarafından Erasmus, Mevlana, Farabi Öğrenci Değişim programları hakkında öğrencilerimize bilgiler verildi.  Eğitim-Öğretimden sorumlu Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Fisun KOÇ ise akademik sınıf danışmanlığının görev ve sorumluluğunu, NKUZEM, ÇAP, Yan Dal, ders müfredatları, burslar, memnuniyet anketleri, staj, öğrenci duyuruları, iletişimleri konularında,Dekan Yardımcımız Prof.Dr. Murat DEVECİ ise öğrenci hakları ve uyulacak kurallar, uygulama alanlarımız ve bağımlılık konularında bilgiler verdiler.

Toplantıya öğrenci işleri büromuzda çalışan personelimiz Fatma AKÇAGÜN ve Medine KAYA ile Akademik danışmanlarımız Prof.Dr. Alper ÖNENÇ, Prof.Dr. H.İlker ÇELEN, Prof.Dr. Korkmaz BELLİTÜRK, Doç.Dr. Erdinç BAL, Doç.Dr. N. Desen KÖYCÜ, Doç.Dr. Hayat TOPÇU, Dr.Öğr.Üyesi Burçin BAŞARAN, Arş.Gör.Dr. Yusuf SOLMAZ, Arş.Gör.Dr. Emrullah CULPAN ve Arş.Gör.Dr. Eyüp Erdem TEYKİN katılıp öğrencilerin sorularına yanıtlar verdi.

Fakültemizi tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür edildi ve eğitimlerinde başarılar dilendi.