Ziraat Fakültesi
2022-12-16

ZİDEK Değerlendirme Takımları Üniversitemize ve Fakültemize Kurum Ziyaretlerini gerçekleştirdiler



 

Fakültemizin Lisans Programlarının (Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni) akreditasyon süreci kapsamında ZİDEK Değerlendirme Takım Üyeleri 12-13-14 Aralık 2022 tarihleri itibariyle Üniversitemize ve Fakültemize Kurum Ziyaretinde bulundular.

Kurum Ziyaretinde, ZİDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Canan Abay ve Eşbaşkan Prof. Dr. İsmail Karaca ile birlikte ZİDEK Lisans Programı Değerlendiricileri Prof.Dr. Uygun Aksoy, Doç.Dr. Neşe Nuray Toprak, Prof.Dr. Enver Durmuşoğlu, Prof.Dr. Halit Yetişir, Prof.Dr. Mehmet Güler, Doç.Dr. Erkan Pehlivan, Dr. Züleyha Oğuz ve ZİDEK Öğrenci Değerlendiricileri Arzu Tulu ve Ecem Kara bulundular.

Kurum ziyaretinin ilk günü, 12 Aralık 2022 günü Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Sezen Arat, ZİDEK Takım Üyeleri ile ilgili Bölüm Başkanları, Bölüm Başkan Yardımcıları, Eğitim-Öğretim Komisyonu, Kalite-Akreditasyon Komisyonu ve diğer komisyonların Başkan ve Üyelerinin katıldıkları tanışma toplantısı gerçekleştirilmiş olup, 13 Aralık 2022 günü Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Sezen Arat, ZİDEK Değerlendirme Takımı üyelerine yönelik olarak Fakültemizi tanıtan sunusunu ve lisans programları akreditasyonu sürecinde gerçekleştirilen çalışmaları paylaştı.

Kurum ziyaretinde, ZİDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Canan Abay ve Eşbaşkan Prof. Dr. İsmail Karaca, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Yılmaz Çakıcı ve Prof.Dr. Celalettin Vatandaş ile görüşmelerde bulunarak Üniversitemizde akreditasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldılar. 

Kurum ziyaretinde, ZİDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Canan Abay ve Eşbaşkan Prof. Dr. İsmail Karaca, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı V. Prof.Dr. Celalettin Vatandaş ve Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Bölümlerinin Bölüm Başkanlarından ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Lokman Hakan Tecer'den, Güzel Sanatlar Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Özyavuz'dan ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Göçerler'den Ziraat Fakültesi ilgili Lisans Programına verilen dersler kapsamında bilgiler aldılar. 

ZİDEK Takım Başkanı ve Eşbaşkanı Üniversitemiz Genel Sekreteri Murat Kamil Tırpancı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, SKS Daire Başkanlığı, Kütüphane Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Ziraat Fakültesi öğrencilerine sunulan hizmetler konusunda bilgiler aldılar.

12-13-14 Aralık 2022 tarihlerinde, 3 gün süre ile, ZİDEK Lisans Programı Değerlendiricileri Prof.Dr. Uygun Aksoy, Doç.Dr. Neşe Nuray Toprak, Prof.Dr. Enver Durmuşoğlu, Prof.Dr. Halit Yetişir, Prof.Dr. Mehmet Güler, Doç.Dr. Erkan Pehlivan, Dr. Züleyha Oğuz, Fakültemizin Lisans Programlarının (Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni) eğitim-öğretim süreçlerinin yürütülmesi hususunda 10 ZİDEK Ölçütü (Öğrenciler, Program Eğitim Amaçları, Program Çıktıları, Sürekli iyileştirme, Eğitim Planı, Öğretim Kadrosu, Kurum Desteği ve Parasal Kaynaklar, Organizasyon ve Kara Alma Süreçleri, Programa Özgü Ölçütler) kapsamında inceleme ve değerlendirmelerde bulundular. ZİDEK Lisans Programı Değerlendiricileri ilgili Lisans Programı Akademik Üyeleri, Öğrencileri ve Dış Paydaşlar (Danışma Kurulu Üyeleri) ile görüşmelerde bulundular. 

ZİDEK Öğrenci Değerlendiricileri Arzu Tulu ve Ecem Kara Fakülte öğrencileri ile görüşerek Üniversite ve Fakülte düzeyinde eğitim-öğretim, sosyal, kültürel, sportif ve beslenme unsurları kapsamında sunulan hizmetlerin değerlendirmesini gerçekleştirdiler.

14 Aralık 2022 tarihinde, Üniversitemiz Senatosu Salonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin'in de bulundukları, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Yılmaz Çakıcı ve Prof.Dr. Celalettin Vatandaş, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Sezen Arat, Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Murat Taşan ve Prof.Dr. Murat Deveci ve ilgili Bölüm Başkanları, Başkan Yardımcıları, ilgili komisyon üyeleri ve öğretim üyelerinin de katıldıkları toplantıda ZİDEK Lisans Programları çıkış bildirimi okundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin, Ziraat Fakültesinin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini değerlendiren ve bildiren ZİDEK Takım Başkanı ve Eşbaşkanı ile ZİDEK Lisans Programı Değerlendiricilerine teşekkür ederek bu sürece katkı veren ve emekleri geçen Ziraat Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcılarına, ilgili Bölüm Başkanlarına ve Bölüm Öğretim Üyelerine, Fakültenin idari personeline takdirlerini belirttiler.

Toplantı, toplu fotograf çekimi sonrasında kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında iyi dilekler ve temenniler ile tamamlandı.