Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
1. Sınıf
2018 - 2019 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
BYO001
Biyoloji
1
2
4
FZK105
Fizik I
3
0
5
SB 101
Gıda Mühendisliğine Giriş
2
0
5
KMY002
Kimya
2
2
5
MAT105
Matematik I
3
0
5
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2018 - 2019 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
EKO002
Ekonomi
2
0
4
FZK106
Fizik II
3
0
5
MAT106
Matematik II
3
0
5
TB 110
Organik Kimya
2
2
5
TB 116
Temel Bilişim Teknolojileri
1
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2. Sınıf
2018 - 2019 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
MB 201
Akışkanlar Mekaniği
2
0
4
TB 203
Analitik Kimya
2
2
5
TB 207
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
4
GM 213
Gıda Kimyası I
2
2
5
İSGL101
İş Sağlığı ve Güvenliği I
2
0
2
LMİ103
Mesleki İngilizce I
2
0
2
TB 205
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
4
MB 203
Termodinamik
3
0
4
Toplam AKTS:
30
2018 - 2019 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 218
Genel Mikrobiyoloji
2
2
4
GM 220
Gıda Biyokimyası
3
0
3
GM 202
Gıda Kimyası II
2
2
4
GM 222
Isı ve Kütle Aktarımı
2
0
2
SB 202
İşletme
2
0
3
İSGL102
İş Sağlığı ve Güvenliği II
2
0
2
GM 224
Kütle ve Enerji Denkliği
2
0
2
LMİ108
Mesleki İngilizce II
2
0
2
TB 202
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
1
2
4
MB 204
Teknik Çizim
1
2
4
Toplam AKTS:
30
3. Sınıf
2018 - 2019 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 309
Enstrümental Analizler
2
2
5
GM 315
Gıda Güvenliği
3
0
4
GM 311
Gıda Katkı Maddeleri
2
0
3
GM 303
Gıda Mikrobiyolojisi I
2
2
5
GM 317
Tasarım
2
0
3
GM 319
Temel İşlemler I
3
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)()
3
GM 411
Enzim Bilimi
2
0
3
GM 320
Fizikokimya
2
0
3
GM 438
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
GM 413
Geleneksel Gıdalar
2
0
3
GM 316
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
GRŞ007
Girişimcilik
2
0
3
SBM441
İngilizce Konuşma Becerileri I
2
0
3
SB 403
İş Hukuku
2
0
3
GMB 301
Malzeme Bilgisi
2
0
3
MZK001
Müzik Kültürü
2
0
3
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
GM 318
Sosyoloji
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
Genel Seçmeli
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 3 AKTS Alabilir
3
STAB305
Alternatif Yem Bitkileri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBB308
Bağcılık ve Çevre İlişkileri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STO 135
Bahçe Bitkilerinin Gübrelenmesi(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme)
2
2
5
SBB304
Bahçe Bitkileri Organik Tarım(Bahçe Bitkileri)
2
0
4
SBB317
Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBB312
Bitki Büyüme Düzenleyicileri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STAB314
Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBK310
Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığında Zirai Zararlılar(Bitki Koruma)
3
0
3
STAB324
Bitkilerde Stres Fizyolojisi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBK311
Bitkisel Kökenli İnsektisitler(Bitki Koruma)
3
0
3
STAB313
Bitkisel Ürün Kalitesi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB303
Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBK 317
Bitki Virus ve Viroid Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri(Bitki Koruma)
3
0
3
STAB322
Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB309
Biyoyakıtlar ve Enerji Bitkileri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB315
Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB319
Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB321
Çayır Mera veYem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB304
Ekim Nöbeti Sistemleri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB310
Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB325
Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBK 315
Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma)
3
0
3
STE 327
Kırsal Kalkınma (Tarım Ekonomisi)
3
0
4
LMİ101
Mesleki İngilizce(Tarım Ekonomisi)
2
0
3
STAB312
Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBB306
Mesleki İngilizce(Bahçe Bitkileri)
2
0
2
SBB311
Organik Bağcılık(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STO 115
Organik Gübrelemenin İlkeleri(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme)
3
0
3
STAB401
Organik Tarım(Tarla Bitkileri)
2
0
4
SBK107
Örtüaltı Sebzeciliğinde Görülen Fungal Hastalıklar(Bitki Koruma)
2
0
3
SBB301
Sebze Bahçesi Kurma Teknikleri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBB305
Seracılıkta Yeni Gelişmeler(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STAB320
Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STE 333
Sosyal Girişimcilik(Tarım Ekonomisi)
3
0
4
SBK 309
Tarımda Kullanılan Fungisitler(Bitki Koruma)
3
0
3
STAB318
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STO147
Toprak Düzenleyicileri(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme)
2
2
5
SBB302
Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STAB316
Transgenik Bitkiler(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STE 331
Uluslararası Tarım Politikası(Tarım Ekonomisi)
3
0
4
STO145
Uzaktan Algılama ile Arazi Değerlendirme(Toprak Bilimi ve Bitki Besleme)
2
2
5
SBB309
Üzüm Çeşitleri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBB310
Üzüm Kalite Kriterleri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBK 327
Üzümsü Meyve ve Bağ Hastalıkları(Bitki Koruma)
3
0
3
STAB307
Yağlı Tohumların Depolanması, Standardizasyonu ve Teknolojisi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB302
Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB301
Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri)
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2018 - 2019 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 431
Beslenme İlkeleri
3
0
3
GM 304
Gıda Mikrobiyolojisi II
2
2
5
GM 432
Proses Kontrol
2
0
3
STJ601
Staj
0
0
2
GM 433
Süt Fizikokimyası
2
2
4
GM 302
Temel İşlemler II
3
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ()
18
GM 320
Fizikokimya
2
0
3
GM 438
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
GM 413
Geleneksel Gıdalar
2
0
3
GM 308
Gıda Biyoteknolojisi
2
0
3
GM 452
Gıda Kalite Kontrol Mevzuatı
2
0
3
GM 316
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
GMB 301
Malzeme Bilgisi
2
0
3
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
SGM315
Soğuk Tekniği
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ SOSYAL SEÇMELİ DERSLER()
3
GRŞ007
Girişimcilik
2
0
3
SBM450
İngilizce Konuşma Becerileri II
2
0
3
SB 403
İş Hukuku
2
0
3
MZK001
Müzik Kültürü
2
0
3
GM 318
Sosyoloji
2
0
3
STE 307
Üretici Örgütleri
2
0
3
Toplam AKTS:
42
2018 - 2019 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
Toplam AKTS:
3
4. Sınıf
2018 - 2019 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 451
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
GM 445
ET ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
GM 447
Fermantasyon Teknolojisi
2
2
4
GM 441
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I
2
2
4
GM 453
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
2
2
5
GM 434
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
5
GM 442
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4
Toplam AKTS:
30
2018 - 2019 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 406
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
2
0
4
GM 440
Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği
2
0
3
GM 412
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II
2
2
5
GMİ500
İntörn Mühendislik Eğitimi
0
0
30
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ()
24
GM 320
Fizikokimya
2
0
3
GM 438
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
GM 413
Geleneksel Gıdalar
2
0
3
GM 439
Gıda Ambalajlama
2
0
3
GM 436
Hazır Yemek Teknolojisi
2
0
3
GM 437
Meyve Suyu Teknolojisi
2
0
3
SGM315
Soğuk Tekniği
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
TE424
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ SOSYAL SEÇMELİ DERSLER()
3
GRŞ007
Girişimcilik
2
0
3
SBM450
İngilizce Konuşma Becerileri II
2
0
3
SB 403
İş Hukuku
2
0
3
MZK001
Müzik Kültürü
2
0
3
GM 318
Sosyoloji
2
0
3
STE 307
Üretici Örgütleri
2
0
3
Toplam AKTS:
69
2018 - 2019 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 451
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
GM 442
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4