Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
1. Sınıf
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
BYO001
Biyoloji
1
2
4
FZK105
Fizik I
3
0
5
SB 101
Gıda Mühendisliğine Giriş
2
0
5
KMY002
Kimya
2
2
5
MAT105
Matematik I
3
0
5
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
EKO002
Ekonomi
2
0
4
FZK106
Fizik II
3
0
5
MAT106
Matematik II
3
0
5
TB 110
Organik Kimya
2
2
5
TB 116
Temel Bilişim Teknolojileri
1
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2. Sınıf
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
MB 201
Akışkanlar Mekaniği
2
0
4
TB 203
Analitik Kimya
2
2
5
TB 207
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
4
GM 213
Gıda Kimyası I
2
2
5
İSGL101
İş Sağlığı ve Güvenliği I
2
0
2
LMİ103
Mesleki İngilizce I
2
0
2
TB 205
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
4
MB 203
Termodinamik
3
0
4
Toplam AKTS:
30
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 218
Genel Mikrobiyoloji
2
2
4
GM 220
Gıda Biyokimyası
3
0
3
GM 202
Gıda Kimyası II
2
2
4
GM 222
Isı ve Kütle Aktarımı
2
0
2
SB 202
İşletme
2
0
3
İSGL102
İş Sağlığı ve Güvenliği II
2
0
2
GM 224
Kütle ve Enerji Denkliği
2
0
2
LMİ108
Mesleki İngilizce II
2
0
2
TB 202
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
1
2
4
MB 204
Teknik Çizim
1
2
4
Toplam AKTS:
30
2019- 2020 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
TB 207
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
4
Toplam AKTS:
4
3. Sınıf
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 309
Enstrümental Analizler
2
2
5
GM 315
Gıda Güvenliği
3
0
4
GM 311
Gıda Katkı Maddeleri
2
0
3
GM 303
Gıda Mikrobiyolojisi I
2
2
5
GM 317
Tasarım
2
0
3
GM 319
Temel İşlemler I
3
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)()
3
GM 411
Enzim Bilimi
2
0
3
GM 320
Fizikokimya
2
0
3
GM 438
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
GM 413
Geleneksel Gıdalar
2
0
3
GM 316
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
GMB 301
Malzeme Bilgisi
2
0
3
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (SOSYAL SEÇMELİ)()
3
GRŞ007
Girişimcilik
2
0
3
SBM441
İngilizce Konuşma Becerileri I
2
0
3
SB 403
İş Hukuku
2
0
3
MZK001
Müzik Kültürü
2
0
3
GM 318
Sosyoloji
2
0
3
STE 307
Üretici Örgütleri
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 431
Beslenme İlkeleri
3
0
3
GM 304
Gıda Mikrobiyolojisi II
2
2
5
GM 432
Proses Kontrol
2
0
3
STJ601
Staj
0
0
2
GM 433
Süt Fizikokimyası
2
2
4
GM 302
Temel İşlemler II
3
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ()
18
GM 320
Fizikokimya
2
0
3
GM 438
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
GM 413
Geleneksel Gıdalar
2
0
3
GM 308
Gıda Biyoteknolojisi
2
0
3
GM 452
Gıda Kalite Kontrol Mevzuatı
2
0
3
GM 316
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
GMB 301
Malzeme Bilgisi
2
0
3
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
SGM315
Soğuk Tekniği
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
Toplam AKTS:
39
2019- 2020 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 309
Enstrümental Analizler
2
2
5
Toplam AKTS:
5
4. Sınıf
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 451
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
GM 445
ET ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
GM 447
Fermantasyon Teknolojisi
2
2
4
GM 441
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I
2
2
4
GM 453
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
2
2
5
GM 434
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
5
GM 442
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4
Toplam AKTS:
30
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 412
Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği
2
0
4
GM 412
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II
2
2
5
GMİ500
İntörn Mühendislik Eğitimi
0
0
30
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ()
24
GM 320
Fizikokimya
2
0
3
GM 438
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
GM 413
Geleneksel Gıdalar
2
0
3
GM 439
Gıda Ambalajlama
2
0
3
GM 436
Hazır Yemek Teknolojisi
2
0
3
GMB 301
Malzeme Bilgisi
2
0
3
GM 437
Meyve Suyu Teknolojisi
2
0
3
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
SGM315
Soğuk Tekniği
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
TE424
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.SINIF BAHAR DÖNEMİ (SOSYAL SEÇMELİ)()
3
GRŞ007
Girişimcilik
2
0
3
SBM450
İngilizce Konuşma Becerileri II
2
0
3
MZK001
Müzik Kültürü
2
0
3
GM 318
Sosyoloji
2
0
3
STE 307
Üretici Örgütleri
2
0
3
Toplam AKTS:
66
2019- 2020 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 451
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
GM 447
Fermantasyon Teknolojisi
2
2
4
GM 442
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4
STE 307
Üretici Örgütleri
2
0
3