Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | İzlence | 2 | 0 | 2 |
BYLB121 | Biyoloji | 2 | 0 | 4 | |
FZK113 | Fizik I | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ZGM101 | Gıda Mühendisliğine Giriş | İzlence | 2 | 0 | 2 |
KRYP01 | Kariyer Planlama | İzlence | 1 | 0 | 2 |
KMY002 | Kimya | İzlence | 2 | 2 | 5 |
MAT125 | Matematik I | 3 | 2 | 6 | |
TDİ101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | |
YDİ101 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | İzlence | 2 | 0 | 2 |
ZTB104 | Ekonomi | İzlence | 2 | 0 | 2 |
ZTB118 | Enformatik ve Bilgisayar Programlama | İzlence | 2 | 2 | 5 |
FZK114 | Fizik II | 2 | 2 | 5 | |
MAT126 | Matematik II | İzlence | 3 | 2 | 6 |
ZTB124 | Mesleki Etik | İzlence | 1 | 0 | 1 |
ZTB114 | Organik Kimya | 2 | 2 | 5 | |
TDİ102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | |
YDİ102 | Yabancı Dil II (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZTM221 | Akışkanlar Mekaniği | İzlence | 2 | 0 | 4 |
ZTB211 | Analitik Kimya | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZTB213 | Diferansiyel Eşitlikler | 2 | 0 | 3 | |
ZGM205 | Gıda Kimyası I | İzlence | 2 | 2 | 4 |
İSGL101 | İş Sağlığı ve Güvenliği I | 2 | 0 | 2 | |
ZTM207 | Kütle ve Enerji Denkliği | İzlence | 2 | 0 | 4 |
LMİ103 | Mesleki İngilizce I | İzlence | 2 | 0 | 2 |
ZTB223 | Moleküler Biyoloji Genetik | 2 | 0 | 3 | |
ZTM203 | Termodinamik | İzlence | 3 | 0 | 4 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZTB210 | Bilgisayar Destekli Teknik Çizim | İzlence | 1 | 2 | 4 |
ZTB222 | Genel Mikrobiyoloji | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM212 | Gıda Biyokimyası | İzlence | 3 | 0 | 3 |
ZGM214 | Gıda Kimyası II | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM216 | Isı ve Kütle Aktarımı | İzlence | 2 | 0 | 4 |
İSGL102 | İş Sağlığı ve Güvenliği II | 2 | 0 | 2 | |
LMİ108 | Mesleki İngilizce II | İzlence | 2 | 0 | 2 |
ZTB202 | Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler | İzlence | 1 | 2 | 4 |
ZTM206 | Reaksiyon Kinetiği | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 EK Sınav |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZTM221 | Akışkanlar Mekaniği | 2 | 0 | 4 | |
Toplam AKTS: | 4 | ||||
3. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZGM313 | Beslenme İlkeleri | İzlence | 3 | 0 | 3 |
ZGM301 | Enstrümental Analizler | İzlence | 2 | 2 | 3 |
ZGM303 | Gıda Güvenliği | İzlence | 3 | 0 | 3 |
ZGM305 | Gıda Katkı Maddeleri | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZGM309 | Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZGM307 | Gıda Mikrobiyolojisi I | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM311 | Temel İşlemler I | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZTE407 | Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği | İzlence | 2 | 1 | 4 |
Seçmeli | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)() | 3 | |||
ZSGM 501 | Enzim Bilimi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 502 | Fizikokimya | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 504 | Fonksiyonel Gıdalar | 2 | 0 | 3 | |
ZSGM 510 | Süt Fizikokimyası | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 514 | Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Seçmeli | GIDA MÜH.3. SINIF( ÜNİVERSİTE SEÇMELİ)() | 3 | |||
ZSGM 504 | Fonksiyonel Gıdalar | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 33 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZGM302 | Gıda Ambalajlama | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZGM310 | Gıda Biyoteknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 4 |
ZGM304 | Gıda İşletmelerinde Tesis ve Organizasyon | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZGM308 | Gıda Mikrobiyolojisi II | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM314 | Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM306 | Proses Kontrol | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Staj01 | Staj | İzlence | 0 | 2 | 5 |
ZGM312 | Temel İşlemler II | İzlence | 2 | 2 | 4 |
Seçmeli | YENİ-3.Sınıf -BAHAR DÖNEMİ() | 3 | |||
ZSGM 510 | Süt Fizikokimyası | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 33 | ||||
2022-2023 EK Sınav |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZGM305 | Gıda Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 3 | |
Toplam AKTS: | 3 | ||||
4. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZGM405 | Bitirme Tezi-I | İzlence | 0 | 2 | 2 |
ZGM401 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM403 | Et ve Ürünleri Teknolojisi | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM413 | Fermantasyon Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 4 |
ZGM411 | Gıda Mühendisliğinde Tasarım | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ZGM407 | Süt ve Ürünleri Teknolojisi | İzlence | 2 | 2 | 4 |
ZGM409 | Tahıl İşleme Teknolojisi | İzlence | 2 | 2 | 4 |
Toplam AKTS: | 27 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZGM406 | Bitirme Tezi-II | İzlence | 0 | 2 | 2 |
ZGM404 | Gıda Mühendisliğinde Güncel Yaklaşımlar | İzlence | 2 | 0 | 4 |
Seçmeli | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 24 | |||
ZSGM 505 | Gıda Toksikolojisi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZGM408 | İşletmede Mesleki Eğitim | İzlence | 5 | 0 | 24 |
ZSGM 507 | Özel ve Geleneksel Gıdalar | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 515 | Peynir Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 508 | Soğuk Tekniği | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 509 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 514 | Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ZSGM 503 | Toplu Beslenme Sistemleri | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Seçmeli | 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ-ÜNİVERSİTE SEÇMELİ () | 3 | |||
ZSGM 504 | Fonksiyonel Gıdalar | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 33 | ||||
2022-2023 Yaz |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ZGM409 | Tahıl İşleme Teknolojisi | 2 | 2 | 4 |