Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu

1. Sınıf

2008 - 2009 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZD 103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TB 111 Biyoloji 1 2 4
TAB103 Biyoloji 1 2 3
TB 107 Fizik I 3 0 5
ZT 108 Genetik 1 2 3
GM 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 3
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
ZT 101 İstatistik 1 2 3
TB 103 Kimya 2 2 5
TB 113 Matematik I 3 0 4
TB 109 Matematik I 3 0 5
TM 105 Teknik Resim 1 2 3
ZD 101 Türk Dili 2 0 2
ZD 106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
ZD 105 Yabancı Dil (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 51

2008 - 2009 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TO 102 Analitik Kimya 1 2 3
ZD 104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
TM 102 Bilgisayara Giriş 1 2 3
SB 102 Ekonomi 2 0 4
TB 104 Fizik II 3 0 4
TB 112 Fizik II 3 0 5
TE 102 Genel Ekonomi 2 0 3
ZT 108 Genetik 1 2 3
TB 108 Kimya II 3 0 4
TB 114 Matematik II 3 0 5
TB 106 Matematik II 3 0 4
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
TB 116 Temel Bilişim Teknolojileri 1 2 5
ZD 102 Türk Dili II 2 0 2
ZD 106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 54

2008 - 2009 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MA 101 Teknik Resim 2 2 5
Toplam AKTS: 5

2008 - 2009 Af
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TO 102 Analitik Kimya 1 2 3
ZD 103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
OZD103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
ZD 104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
OZD104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
TM 102 Bilgisayara Giriş 1 2 3
TAB103 Biyoloji 1 2 3
TB 111 Biyoloji 1 2 4
TB 105 Botanik 2 2 4
SB 102 Ekonomi 2 0 4
TB 109 Fizik I 3 0 4
TB 107 Fizik I 3 0 5
TB 112 Fizik II 3 0 5
TB 104 Fizik II 3 0 4
TE 102 Genel Ekonomi 2 0 3
ZT 108 Genetik 1 2 3
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
GM 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 3
ZT 101 İstatistik 1 2 3
TB 111 Kimya 2 2 4
TB 103 Kimya 2 2 5
TB 108 Kimya II 3 0 4
TB 109 Matematik I 3 0 5
TB 113 Matematik I 3 0 4
TB 106 Matematik II 3 0 4
TB 114 Matematik II 3 0 5
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
TM 105 Teknik Resim 1 2 3
TB 116 Temel Bilişim Teknolojileri 1 2 5
ZD 101 Türk Dili 2 0 2
OZD101 Türk Dili 2 0 2
OZD102 Türk Dili II 2 0 2
ZD 102 Türk Dili II 2 0 2
OZD105 Yabancı Dil 2 0 2
OZD106 Yabancı Dil II 2 0 2
ZD 106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
ZD 105 Yabancı Dil (İngilizce) 2 0 2
TB 106 Zooloji 2 2 3
Toplam AKTS: 127
2. Sınıf

2008 - 2009 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TYS209 Akışkanlar Mekaniği 2 0 3
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
BB 205 Bahçe Bitkileri Üretim Teknikleri 1 2 2
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 207 Enstrumantal Gıda Analizleri 2 2 5
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 205 Gıda Analizlerine Giriş 1 4 5
GM 201 Gıda Kimyası 2 2 5
GM 203 Isı ve Kütle Transferi 2 0 0
TM 209 Malzeme Bilgisi 2 0 3
YD 201 Mesleki İngilizce I 2 0 4
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
TYS207 Mühendislik Matematiği 2 0 3
TM 207 Mühendislik Termodinamiği 1 2 3
TAB205 Tarla Bitkileri Üretim Tekniği 1 2 2
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü2. Sınıf 2008 - 2009 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 0
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
Toplam AKTS: 61

2008 - 2009 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZT 202 Araştırma ve Deneme Metodları 2 0 3
GM 206 Genel Mikrobiyoloji 2 2 5
GM 204 Gıda Biyokimyası 3 0 4
GM 210 Gıda Kalite Kontrol 1 2 3
GM 202 Gıda Kimyası II 2 2 4
ZT 204 Hayvansal Üretim 1 2 3
MB 202 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 3
SB 202 İşletme 2 0 3
MB 206 Kütle ve Enerji Denklikleri 2 0 3
TM 208 Malzeme Bilgisi 2 0 4
YD 202 Mesleki İngilizce II 2 0 4
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü2. Sınıf 2008 - 2009 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 0
TB 302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
Toplam AKTS: 47

2008 - 2009 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
TA 201 Tarımsal Ekoloji 2 0 4
Toplam AKTS: 8

2008 - 2009 Af
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TYS209 Akışkanlar Mekaniği 2 0 3
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
ZT 202 Araştırma ve Deneme Metodları 2 0 3
BB 205 Bahçe Bitkileri Üretim Teknikleri 1 2 2
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 206 Enerji ve Kütle Denkliği 2 0 3
GM 207 Enstrumantal Gıda Analizleri 2 2 5
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 206 Genel Mikrobiyoloji 2 2 5
GM 208 Genel Mikrobiyoloji 2 2 4
GM 205 Gıda Analizlerine Giriş 1 4 5
GM 204 Gıda Biyokimyası 3 0 4
GM 212 Gıda Biyokimyası 2 0 3
GM 313 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 210 Gıda Kalite Kontrol 1 2 3
GM 201 Gıda Kimyası 2 2 5
GM 201 Gıda Kimyası I 2 0 4
GM 202 Gıda Kimyası II 2 2 4
ZT 204 Hayvansal Üretim 1 2 3
GM 214 Isı Kütle Transferi 2 0 3
MB 202 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 3
GM 203 Isı ve Kütle Transferi 2 0 0
SB 202 İşletme 2 0 3
MB 206 Kütle ve Enerji Denklikleri 2 0 3
TM 208 Malzeme Bilgisi 2 0 4
TM 209 Malzeme Bilgisi 2 0 3
YD 201 Mesleki İngilizce I 2 0 4
YD 202 Mesleki İngilizce II 2 0 4
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
TYS207 Mühendislik Matematiği 2 0 3
TM 207 Mühendislik Termodinamiği 1 2 3
TAB205 Tarla Bitkileri Üretim Tekniği 1 2 2
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Seçmeli ()
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
GM 204 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
TB 302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
Toplam AKTS: 128
3. Sınıf

2008 - 2009 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Gıda Ambalajlama ve Depolama Tekniği 2 0 4
GM 305 Gıda Hijyen ve Sanitasyonu 2 0 4
GM 307 Gıda İşletmeciligi 2 0 4
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 301 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler I 3 0 5
GM 313 Proses Kontrol I 2 2 5
Toplam AKTS: 30

2008 - 2009 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 310 Beslenme İlkeleri ve Toplu Besleme Endüstrisi 3 0 4
GM 312 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 304 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 5
GM 302 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler II 3 0 4
GM 314 Proses Kontrol II 2 2 5
GM 306 Soğuk Tekniği 2 0 3
STJ601 Staj 0 0 2
GM 308 Süt Teknolojisine Giriş 2 2 4
Toplam AKTS: 30

2008 - 2009 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Gıda Ambalajlama ve Depolama Tekniği 2 0 4
Toplam AKTS: 4

2008 - 2009 Af
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 310 Beslenme İlkeleri ve Toplu Besleme Endüstrisi 3 0 4
GM 309 Gıda Ambalajlama ve Depolama Tekniği 2 0 4
GM 313 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 312 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 305 Gıda Hijyen ve Sanitasyonu 2 0 4
GM 307 Gıda İşletmeciligi 2 0 4
GM 225 Gıda İşletmeciliği 2 0 0
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 304 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 5
GM 301 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler I 3 0 5
GM 302 Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler II 3 0 4
GM 313 Proses Kontrol I 2 2 5
GM 314 Proses Kontrol II 2 2 5
GM 307 Proses Tasarımı 2 0 0
GM 306 Soğuk Tekniği 2 0 3
GM 308 Süt Teknolojisine Giriş 2 2 4
Toplam AKTS: 61
4. Sınıf

2008 - 2009 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 405 Et İşleme Teknolojisi 2 2 4
GM 407 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 411 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I 2 2 4
GM 409 Proses Tasarımı 2 0 4
GM 401 Süt İşleme Teknolojisi 2 2 5
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 5
TE 424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 2
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2008 - 2009 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 26
GM 417 Çevre Mikrobiyolojisi 2 2 3
TE 429 Gıda Projeleri Hazırlama 2 0 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 421 İçme Sütü Teknolojisi 2 2 3
GM 416 Kesimhane Ürünleri Teknolojisi 2 2 3
GM 413 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 2 2 3
GM 423 Süt İşletmelerinde Hijyen 2 2 3
GM 419 Tahıllarda Teknolojik Kalite Kriterleri 2 2 3
Toplam AKTS: 55

2008 - 2009 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BB 430 Bitki Büyüme Düzenleyicileri 2 0 2
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 2 4
GM 424 Gıda İşletmelerinin Tesis ve Organizasyonu 2 0 4
GM 408 Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi 2 0 2
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler II 2 2 4
GM 402 Meyve ve Sebze İşleme 3 2 4
GM 406 Özel Gıdalar Teknolojisi 3 0 3
TE 424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 2
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2008 - 2009 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 15
GM 414 Enzimoloji 3 0 3
GM 416 Kesimhane Ürünleri Teknolojisi 2 2 3
GM 420 Krema ve Tereyağ Teknolojisi 2 2 3
GM 425 Mesleki İngilizce I 2 0 3
GM 424 Mesleki İngilizce II 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 418 Süt Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM 430 Süt Teknolojisi 2 0 3
GM 422 Yağların Hidrojenasyonu Tekniği 2 2 3
Toplam AKTS: 40

2008 - 2009 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 407 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 5
TE 429 Gıda Projeleri Hazırlama 2 0 3
GM 409 Proses Tasarımı 2 0 4
GM 401 Süt İşleme Teknolojisi 2 2 5
Toplam AKTS: 17

2008 - 2009 Af
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 2 4
GM 405 Et İşleme Teknolojisi 2 2 4
GM 407 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 424 Gıda İşletmelerinin Tesis ve Organizasyonu 2 0 4
GM 409 Gıda İşletmelerinin Tesis ve Organizasyonu 2 0 0
GM 408 Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi 2 0 2
GM 411 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I 2 2 4
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler II 2 2 4
GM 413 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 2 2 0
GM 402 Meyve ve Sebze İşleme 3 2 4
GM 406 Özel Gıdalar Teknolojisi 3 0 3
GM 409 Proses Tasarımı 2 0 4
GM 401 Süt İşleme Teknolojisi 2 2 5
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 5
Seçmeli ()
GM 417 Çevre Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM 414 Enzimoloji 3 0 3
TE 429 Gıda Projeleri Hazırlama 2 0 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 421 İçme Sütü Teknolojisi 2 2 3
GM 416 Kesimhane Ürünleri Teknolojisi 2 2 3
GM 420 Krema ve Tereyağ Teknolojisi 2 2 3
GM 425 Mesleki İngilizce I 2 0 3
GM 424 Mesleki İngilizce II 2 0 3
GM 413 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 2 2 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 423 Süt İşletmelerinde Hijyen 2 2 3
GM 418 Süt Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM 430 Süt Teknolojisi 2 0 3
GM 419 Tahıllarda Teknolojik Kalite Kriterleri 2 2 3
GM 422 Yağların Hidrojenasyonu Tekniği 2 2 3
Toplam AKTS: 48