2022-03-25

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Fakültemiz ZİRAATBİYOTEK Birimine Teknik Gezi

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri kurum müdürü Mualla VARLIOĞLU, öğretmenleri Ziraat Yüksek Mühendisi Ezgi ÖNAY, Ziraat Yüksek Mühendisi Arzu ZİNNİ ve Ziraat Mühendisi Nilay DİNÇEL eşliğinde 22-24 Mart 2022 tarihleri arasında Fakültemiz ZİRAATBİYOTEK birimine teknik gezi düzenlemiştir.

Fakültemiz ZİRAATBİYOTEK’in kuruluş hikayesi, birimde yürütülen AR-GE çalışmaları ve üretim faaliyetleri Birim Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ, Müdür Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Hayat TOPÇU ve Birim Akademik Danışmanı Dr.Öğr. Üyesi Şeyda SAVALAN tarafından yapılan sunum ile katılımcılara anlatılmıştır.

Sunumunun ardından Arş.Gör. İbrahim UZ ve Öğr.Gör. Selen YATKIN laboratuvar ve seralarda yürütülen çalışmaları yerinde anlatmıştır.

Gezinin sonunda öğrenciler doku kültürü tekniği ile üretilen aronya fidanlarının toprakla buluşması ve aklimatizasyon aşamasına alınmasını birebir uygulama yapmıştır.