Toggle navigation
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
21 Kasım 2024, Perşembe
English
Ziraat Fakültesi
Ana Sayfa
Kurumsal
Genel Bilgiler
Misyon - Vizyon
Personel Akademik
Personel İdari
Organizasyon Şeması
Performans Göstergeleri
Politikalarımız
TNKÜ Kalite Politikası
TNKÜ Eğitim Öğretim Politikası
TNKÜ Araştırma Geliştirme Politikası
TNKÜ Uluslararasılaşma Politikası
TNKÜ Toplumsal Katkı Politikası
TNKÜ Yönetim Politikası
TNKÜ İnsan Kaynakları Politikası
TNKÜ Finansal Yönetim Politikası
TNKÜ Entegre Yönetim Sistemi Politikası
TNKÜ Bilgi Güvenliği Politikası
Yönetim
Dekan
Dekan Yardımcıları
Dekan Yardımcıları
Fakülte Kurulu
Fakülte Yönetim Kurulu
Fakülte Senato Temsilcisi
Fakülte Disiplin Kurulu
Fakülte Sekreteri
Bölümler
Bahçe Bitkileri
Bitki Koruma
Biyosistem Mühendisliği
Gıda Mühendisliği
Tarım Ekonomisi
Tarımsal Biyoteknoloji
Tarla Bitkileri
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
Zootekni
Kalite - İç Kontrol
Fakülte Kalite Elçimiz
Fakülte Kalite Alt Çalışma Grubu
Kalite Öğrenci Çalışma Grubu
Fakülte Kariyer Temsilcisi
İş Akışları
Yıllık Eğitim Öğretim Planlaması
Dökümanlar
Anketler
Program Akreditasyon Anketleri
İdari Faaliyet Raporları
İMEP Sonuç Raporları
Hizmet Standartları
Hizmet Envanteri
AVES (Akademik Veri Analiz Sistemi)
Yönergeler
Birim İç Değerlendirme Raporları
Kurum İçi Değerlendirme Raporu
Kurum Geri Bildirim Raporları
Formlar
Ziyaretler
TNKÜ Ziraat Fakültesi Hizmet Standartları Tablosu
Akreditasyon
Akreditasyon Kuruluşları
Kurumsal Akreditasyon Bilgileri
Komisyonlar
Fakülte Komisyon ve Koordinatörlükleri
Fakülte Komisyonlarının ve Koordinatörlüklerinin Görev Tanımları
Fakülte ve Bölüm Komisyonları Oluşum Kuralları
İSG Birimi
İSG Kurulu
Acil Durum Ekipleri
İSG Risk Değerlendirme Kurulu
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkındaki Yönetmelik
TNKÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Yönergesi
İSG Kurul Toplantıları
İSG Entegre Yönetim Sistemi Politikası
İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü
MSDS Raporları
Lisans Dersi Dosyası Hazırlama Şablonu
Öğrenci
Öğrenci İşleri
Akademik Takvim
Öğrenci Bilgi Sistemi
Ders Katalogları
Yeterlilikler
Sınav Bilgileri
Dönemiçi Etkinlik Türlerinin (Ara Sınav, Ödev, Uygulama Sınavı vb.) Not % Dağılımları
Uygulamalı Dersler
Ön Koşullu Dersler
Lisans Programı Dersleri için Ödev, Proje vb. Hazırlama Genel İlkeleri
Bitirme Tezi Hazırlama Usul ve Esasları İle Yazım Kuralları
Ders Programı
2021*2022 Güz Döneminden İtibaren Ders Planları
2021*2022 Güz Dönemi Öncesi Ders Planları
Eşlenik Listeleri
Danışman Listesi
İstatistikler
Staj
Fakülte Staj Yönergesi
Staj Başvurusunda İzlenecek Yol
Staj Başvuru Dilekçesi
Staj Bilgi Formu ve Staj Dosyası
Staj Tarihleri
Staj Zorunluluk Belgesi
Staj Değerlendirme ve Başarı Belgesi
İşyeri Staj Sözleşmesi
TNKU Gıda Mühendisliği Bölümü İşletmede Mesleki Eğitimi
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi (JOTAF)
ZİRAATBİYOTEK
Ziraat Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği
Fotoğraf Galerisi
Broşürler
Tarımsal Yükseköğretimin Mevcut Durumu; Tarım Sektörüne Katkıları Çalıştayı 17 Ekim 2019 Sunumları
Sunumlar
Formlar
Logolarımız
Belgelerimiz
Belgelerimiz
İletişim
Bize Yazın
Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarının Yıllık Planlaması
2023-2024 Katalogu İçin Tıklayınız
2022-2023 Katalogu İçin Tıklayınız
2021-2022 Katalogu İçin Tıklayınız
2020-2021 Katalogu İçin Tıklayınız
2019-2020 Katalogu İçin Tıklayınız
2018-2019 Katalogu İçin Tıklayınız
2017-2018 Katalogu İçin Tıklayınız
2016-2017 Katalogu İçin Tıklayınız
2015-2016 Katalogu İçin Tıklayınız
2014-2015 Katalogu İçin Tıklayınız
2013-2014 Katalogu İçin Tıklayınız
2012-2013 Katalogu İçin Tıklayınız
2011-2012 Katalogu İçin Tıklayınız
2010-2011 Katalogu İçin Tıklayınız
Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
1. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
BYLB121
Biyoloji
2
0
4
FZK113
Fizik I
2
2
5
ZGM101
Gıda Mühendisliğine Giriş
2
0
2
KRYP01
Kariyer Planlama
1
0
2
KMY002
Kimya
2
2
5
MAT125
Matematik I
3
2
6
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
ZTB104
Ekonomi
2
0
2
ZTB118
Enformatik ve Bilgisayar Programlama
2
2
5
FZK114
Fizik II
2
2
5
MAT126
Matematik II
3
2
6
ZTB124
Mesleki Etik
1
0
1
ZTB114
Organik Kimya
2
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ZTM221
Akışkanlar Mekaniği
2
0
4
ZTB211
Analitik Kimya
2
2
4
ZTB213
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
3
ZGM205
Gıda Kimyası I
2
2
4
İSGL101
İş Sağlığı ve Güvenliği I
2
0
2
ZTM207
Kütle ve Enerji Denkliği
2
0
4
LMİ103
Mesleki İngilizce I
2
0
2
ZTB223
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
3
ZTM203
Termodinamik
3
0
4
Toplam AKTS:
30
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ZTB210
Bilgisayar Destekli Teknik Çizim
1
2
4
ZTB222
Genel Mikrobiyoloji
2
2
4
ZGM212
Gıda Biyokimyası
3
0
3
ZGM214
Gıda Kimyası II
2
2
4
ZGM216
Isı ve Kütle Aktarımı
2
0
4
İSGL102
İş Sağlığı ve Güvenliği II
2
0
2
LMİ108
Mesleki İngilizce II
2
0
2
ZTB202
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
1
2
4
ZTM206
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
Toplam AKTS:
30
3. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ZGM313
Beslenme İlkeleri
3
0
3
ZGM301
Enstrümental Analizler
2
2
3
ZGM303
Gıda Güvenliği
3
0
3
ZGM305
Gıda Katkı Maddeleri
2
0
3
ZGM309
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol
2
0
3
ZGM307
Gıda Mikrobiyolojisi I
2
2
4
ZGM311
Temel İşlemler I
2
2
4
ZTE407
Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği
2
1
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)()
3
ZSGM 501
Enzim Bilimi
2
0
3
ZSGM 502
Fizikokimya
2
0
3
ZSGM 515
Peynir Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 510
Süt Fizikokimyası
2
0
3
ZSGM 514
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Seçmeli
GIDA MÜH.3. SINIF( ÜNİVERSİTE SEÇMELİ)()
3
UNİSEC-ZF 005
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
Toplam AKTS:
33
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ZGM302
Gıda Ambalajlama
2
0
3
ZGM310
Gıda Biyoteknolojisi
2
0
4
ZGM304
Gıda İşletmelerinde Tesis ve Organizasyon
2
0
3
ZGM308
Gıda Mikrobiyolojisi II
2
2
4
ZGM314
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM306
Proses Kontrol
2
0
3
Staj01
Staj
0
2
5
ZGM312
Temel İşlemler II
2
2
4
Seçmeli
YENİ-3.Sınıf -BAHAR DÖNEMİ()
3
ZSGM 510
Süt Fizikokimyası
2
0
3
Toplam AKTS:
33
4. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ZGM405
Bitirme Tezi-I
0
2
2
ZGM401
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
ZGM403
Et ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM413
Fermantasyon Teknolojisi
2
0
4
ZGM411
Gıda Mühendisliğinde Tasarım
2
2
5
ZGM407
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM409
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4
Üniversite Seçmeli
Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir
3
UNİSEC-CMF 005
AB ve Türkiye´de Çevre Politikaları(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.)
2
0
3
UNİSEC-SBF 001
AfetIerde Risk Yönetimi(S.B.F-Ac.Yrd.Af.Yön)
2
0
3
UNİSEC-FEF 007
Anadolu Kültür Tarihi ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo)
2
0
3
UNİSEC-CMF 010
Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.)
2
0
3
UNİSEC-ZF 007
Bal Arısı Yetiştirme Teknikleri(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.)
2
0
3
UNİSEC-ZF 008
Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.)
2
0
3
HUK3107
Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk)
2
0
3
BYLB125
Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji)
3
0
3
UNİSEC-ZF 012
Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.)
2
0
3
UNİSEC-FEF 011
Düşünce Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fra.Dil.Ed.)
2
0
3
UNİSEC-CMF 012
Elektrikli Araçlar(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.)
2
0
3
UNİSEC-CMF 007
Elektrotekniğin Temellerine Giriş(Çorlu Müh. Fak.-Elek-Elektro Müh.)
2
0
3
UNİSEC-İHF 011
Endülüs Medeniyeti(İlahiyat Fak.-İlahiyat)
2
0
3
UNİSEC-GSF 010
Filmlerle Sosyoloji(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Radyo,Televizyon ve Sinema)
2
0
3
UNİSEC-ZF 006
Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.)
2
0
3
UNİSEC-İBF 009
Girişimcilik(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.)
2
0
3
UNİSEC-İHF 001
Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat)
2
0
3
UNİSEC-ZF 014
Hobi Amaçlı Kanatlı Üretimi(Ziraat Fak.-Zootek.)
2
0
3
UNİSEC-CMF 004
İklim Bilgisi(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.)
2
0
3
UNİSEC-İHF 010
İleri Seviye Osmanlı Türkçesi(İlahiyat Fak.-İlahiyat)
2
0
3
UNİSEC-HF 001
İletişim ve Sosyal Medya Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk)
2
0
3
UNİSEC-VEF 002
İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner)
2
0
3
UNİSEC-İHF 012
İslam Ülkeleri Tarih ve Coğrafyası(İlahiyat Fak.-İlahiyat)
2
0
3
UNİSEC-GSF 006
İzleyicinin Bakışından Resim(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Resim)
2
0
3
UNİSEC-VEF 001
Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner)
2
0
3
UNİSEC-İHF 004
Kur’an Okumaya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat)
2
0
3
UNİSEC-VEF 003
Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner)
2
0
3
UNİSEC-ZF 013
Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.)
2
0
3
UNİSEC-ZF 009
Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.)
2
0
3
UNİSEC-İBF 016
Orta Doğu’da Savaş ve Düzen (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Ulus.İliş.)
2
0
3
UNİSEC-CMF 002
Ortopedik ve Dental Malzemeler(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.)
2
0
3
UNİSEC-FEF 021
Tarım Tarihi ve Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya)
2
0
3
UNİSEC-FEF 004
Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.)
2
0
3
UNİSEC302
Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.)
4
0
4
UNİSEC-ZF 010
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.)
2
0
3
UNİSEC-İBF 011
Toplumsal Yaşam Kadın ve Ekonomi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye)
2
0
3
UNİSEC-FEF 023
Tüketim Sosyolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-Sosyoloji)
2
0
3
UNİSEC-TMDK 001
Türk Müziği I(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi)
2
0
3
UNİSEC-FEF 018
Uygarlık Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Tarih)
2
0
3
UNİSEC-ZF 001
Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.)
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ZGM406
Bitirme Tezi-II
0
2
2
ZGM404
Gıda Mühendisliğinde Güncel Yaklaşımlar
2
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ()
24
ZSGM 511
Duyusal Analiz Teknikleri
2
0
3
ZSGM 505
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
ZGM408
İşletmede Mesleki Eğitim
5
0
24
ZSGM 507
Özel ve Geleneksel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 515
Peynir Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 508
Soğuk Tekniği
2
0
3
ZSGM 509
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 514
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
ZSGM 503
Toplu Beslenme Sistemleri
2
0
3
Toplam AKTS:
30