2024-05-30

Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı gerçekleştirildi.

Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen faaliyetler, zirai alanda emek veren üreticilere / girişimcilere sağlanan desteklemeler, özel sektörde yürütülebilecek iş imkânları hakkında ülkemizin geleceğine yön verecek üniversite öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla “Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı” düzenlendi.

Başkanlığın konu uzmanı Şube Müdürü Mahmut GÖKTAŞ tarafından 30 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10.00’da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, öğrenim gören öğrenciler ile öğretim üyelerine;

• Bakanlığımızın Görev ve Sorumlulukları
  • Kariyer Rotaları (Kamu / Özel Sektör)
  • 1416 Sayılı Kanun ve Yurt Dışı Eğitimleri
  • Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri
  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Proje Sunumu ve Tedbirler
  • Uzman Eller Projesi
  • Bakanlığımızda Staj İmkânları
  • Tarımsal Desteklemeler
  • Web Tarım TV
  • Tarım Orman Dergisi
  • Tarım Orman Bülteni
  • Tarım Orman İnsan Fotoğraf Yarışması
  • Dijital Tarım Kütüphanesi
  • Tarım Orman Akademisi
  • Tarım Cebimde Mobil Uygulaması
  • Kariyer Planlama

başlıklarında bilgiler verildi.

Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı ile üniversite öğrencilerinde farkındalık oluşturmak, kendi geleceklerine dair planlamalarını yaparken bakış açılarını geliştirmelerine katkı sağlamak amaçlandığı ifade edildi.

Programların ardından etki değerlendirme amacıyla katılımcılardan görüşler alınmış olup, katılımcıların çoğunluğu düzenlenen etkinliğin faydalı olduğu yönünde memnun olduklarını ifade etti.