GIDA MÜHENDİSLİĞİ İNTÖRN MÜHENDİSLİK EĞİTİM PROGRAMININ İKİNCİSİ 11 ŞUBAT 2019 TARİHİNDE BAŞLIYOR
Üniversite-Sanayii işbirliğinin en güzel örneklerinden ve uygulamalı eğitiminde yeni bir model olan Gıda Mühendisliği İntörn Mühendislik Eğitimi Programı ilk olarak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Bahar Döneminde uygulanarak başlatıldı.
Bu yıl, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Bahar Döneminde Gıda Mühendisliği İntörn Mühendislik Eğitimi Programının ikincisi gerçekleştirilecektir. Bahar döneminde uygulama 11 Şubat 2019 tarihinde başlayacaktır.
Gıda Mühendisliği İntörn Mühendislik Eğitim Programı, mezun durumdaki başarılı öğrencilerin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırarak gıda mühendisliği alanında eğitime yeni bir yaklaşım getirmektedir. İntörn mühendislik programı, Gıda Mühendisliği Bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır.
Gıda Mühendisliği İntörn Mühendislik Eğitim Programı, staj uygulaması olmayıp, bu uygulamanın çok ötesinde mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan en son aşama olarak tanımlanmaktadır. İntörn mühendis, en son öğretim dönemini gıda sektöründeki bir kuruluşta uygulamalı olarak geçirecek mühendis adayıdır. İntörn mühendisler, Üniversitemizde tüm derslerini alarak ve mezuniyet şartlarına erişmiş olarak bu statüye hak kazanmışlardır. Program, Üniversitemiz akademik takviminde bahar dönemi için yer alan tarihler arasında kesintisiz olarak 16 hafta süre ile uygulanmaktadır.
Gıda Mühendisliği İntörn Mühendislik Eğitim Programı kapsamında ülkemiz gıda sektörünün önde gelen ve Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Sakarya illerinde bulunan 30'u aşkın ulusal ve uluslararası gıda firması ile anlaşma sağlanarak protokoller imzalanmış olup, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Bahar Döneminde 40 Gıda Mühendisi öğrencimiz uygulamalı eğitim alarak iş deneyimli olarak mezun olma imkânına kavuştular.
Bu yıl ise, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Bahar Döneminde Gıda Mühendisliği İntörn Mühendislik Eğitimi Programına eğitimlerinin 8. yarıyılına geçmiş olan 30 Gıda Mühendisi öğrencimiz başlayacaktır.
Gıda sektöründeki firmalar intörn mühendislik eğitim programı sayesinde, gelecekte çalıştırmayı düşündüğü gıda mühendisi adaylarına için izleme ve değerlendirme fırsatı verecek ve ileri ki süreçler için insan kaynağı oluşturabileceklerdir.
ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
İNTÖRN MÜHENDİSLİK EĞİTİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ