2025-04-22
Gıda Mühendisliği Öğretim Üyelerinin Yayınına Uluslararası Başarı Wiley Veritabanında En Çok Görüntülenen Yayınlar Arasında

Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tuncay Gümüş ve Doç. Dr. Deniz Damla Altan Kamer’in, Doç. Dr. Gülce Bedis Kaynarca ile birlikte yürüttüğü bilimsel çalışma “Investigating the potential of wine lees as a natural colorant and functional ingredient in jelly production”, Journal of the Science of Food and Agriculture dergisinde (SCI-E, Q1) yayımlanmasının ardından büyük bir ilgi gördü. Söz konusu çalışma, dünyaca tanınan yayınevi Wiley tarafından yapılan değerlendirmede, 2023 yılı içinde en çok görüntülenen ilk %10’luk dilime girerek önemli bir başarıya imza attı.
Hocalarımızı tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz.