TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ
Tekirdağ İlinin Malkara İlçesi Gözsüz mahallesinde, Fakültemiz ve Toros Tarım Trakya Bölge Müdürlüğü organizasyonu ile “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi.
Tarla Gününe, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl ve İlçe Müdürlüğü personeli, Tarımsal Danışmanlık Kuruluşları, Ziraat Odası Temsilcileri, Toros Tarım Trakya Bölge Müdürü Erkan Yenen ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile 100’e yakın üretici katıldı.
Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu yaptığı konuşmada; Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Trakya Bölgesinin tek ziraat fakültesi olduğunu, Tekirdağ’ın ilçelerinde Malkara’da olduğu gibi bitkisel ürün denemeleri yaparak Trakya ve ülke çiftçisine örnek olarak yararlı olmaya çalıştıklarını, Süleymanpaşa ilçesi Naip mahallesinde biyoteknoloji merkezi, Köseilyas mahallesinde yerli gen kaynaklarının olduğu bir çiftlikpark ile Hayrabolu ilçesinde yeni alınan alanda Ziraat Fakültesine ait bir çiftlik kuracaklarını, kamu kurumları ve Toros Tarım gibi özel sektör kuruluşları ile her zaman işbirliği yapabileceklerini, çiftçilere kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca yaptığı konuşmada, Tekirdağ’ın buğday üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu, buğday üretim miktarının ve kalitesinin artırılması için yapılacak tüm çalışmalara İl Müdürlüğü olarak gerekli desteğin verileceğini belirterek, tarla günündeki katkılarından dolayı Ziraat Fakültesi Dekanlığına ve Toros Tarım Trakya Bölge Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.
Toros Tarım Trakya Bölge Müdürü Erkan Yenen ise Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yaptıkları işbirliği ile her biri 15.000 m2’den oluşan 4 deneme parseline buğday bitkisi ektiklerini, her parselde uygulanan üst gübrelemelerin aynı olduğunu, farklı taban gübreleri kullanarak bitkinin gelişimini, verimini ve kalitesini üreticilere göstermek olduğunu ifade etti.
Etkinlikte, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer ve Toros Tarım Trakya Bölge Müdürlüğü yetkilileri, demonstrasyon çalışmasında buğdaya uygulanan farklı gübreleme sonucunda oluşan farklılıklar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.