Ziraat Fakültesi
2025-04-16

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 A Proje Başvurusu kabul edildi.



 

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin projeleri bu yıl da TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” tarafından destek kapsamına alınmıştır. Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Narmin Guliyeva’nın Dr. Öğr. Üyesi Suzan Uzun danışmanlığında hazırlamış olduğu “Sarı Kantaron Bazlı Karbon Nanonoktalardan Elde Edilen Aljinat Filmlerinin Tereyağı Muhafazasında Kullanımı” başlıklı projesi, yine 4. sınıf öğrencileri Sanila Koç ve Ayça Seçkin tarafından Prof. Dr. Tuncay Gümüş danışmanlığında hazırlanan “Barbunya Kabuklarından Hücre Duvarı Hidrokolloidleri Üretimi Ve Hidrokollidlerin Reolojik Özelliklerinin Belirlenerek Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması” başlıklı proje ile 3. Sınıf öğrencileri Sena Aydın ve Serap Kaya’nın Doç. Dr. Deniz Damla Altan Kamer danışmanlığında başvurdukları “Güvem (Prunus Spinosa) Kullanılarak Şekersiz Fonksiyonel Vegan Jelibon Üretimi: Doğal Renklendirici Ve Antioksidan Kaynağı” isimli projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi ve proje danışmanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.