Ziraat Fakültesi
2024-03-14

Fakültemiz Öğretim Üyeleri Tekirdağ’ın Önder Çiftçileri ile Bir Araya Geldi



 

 

Geçtiğimiz hafta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşen uluslararası katılımlı ‘Toprak Sağlığı ve İklim Değişikliğine Uyum Kongresi’ programı kapsamında Kongre Düzenleme Komitesi son olarak Tekirdağ’ımızın Önder Çiftçileri ile buluştu.

Buluşmada Tekirdağ’ımızın Önder Çiftçilerinin yanı sıra Süleymanpaşa Tarım İlçe Müdürü Ufuk İŞÇAN, İl Tarım Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Abdurrahman ERDOĞAN, Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet AYKUT, Kooperatif Genel Müdürü Ali Hakan DOĞANUZ, İl ve İlçe Tarım Teşkilatı Teknik Personeli ile Önder Çiftçi Tarım Danışmanları hazır bulundu.

Buluşmada öncelikle Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin TUNA tarımın başlangıcından bu yana yapılan bazı uygulamaların toprak üzerindeki olumsuz etkileri üzerine bir sunum yaptı.

Daha sonra Tarla Bitkileri Bölümünde Misafir Öğretim Üyesi olarak bulunan Amerika Birleşik Devletleri’nin Vermont Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzman Araştırmacı Lindsey RUHL ‘Toprak Sağlığının Prensipleri ve Değişen İklim Koşullarında Sürdürülebilir Tarım İçin Önemi’ başlıklı bir sunum yaptı.

Sunumlardan sonra toplantı, soru ve cevaplar ile sıcak ve samimi bir tartışma ortamında devam etti. Önder Çiftçiler tarafından yoğun ilginin gösterildiği toplantıda ayrıca Önder Çiftçilerin de katılımıyla Üniversitemizin Ziraat Fakültesinin öncülüğünde toprak sağlığını koruyucu, hatta iyileştirici uygulamalar ile ilgili pratiğe yönelik ortak bilimsel çalışmalar yapılması ve sonuçların tartışılması amacıyla sık sık bir araya gelinmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Program sonunda Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Metin TUNA, buluşmanın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı, Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet AYKUT ve Kooperatif Genel Müdürü Ali Hakan DOĞANUZ ile katılım sağlayan Önder Çiftçilere teşekkür etti.