Ziraat Fakültesi
2022-02-15

2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Gıda Mühendisliği İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) 4. kez başlatılıyor



 

 

2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Gıda Mühendisliği İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) 4. kez başlatılıyor

Üniversite-Sanayi iş birliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak uygulamalı eğitimde yeni bir model olan ve YÖK Başkanlığı'nın yayınladığı uygulamalı eğitimler çerçeve yönetmeliği (Resmi Gazete sayı 31514, Tarih 17.06.2021) kapsamında güncellenen ismiyle İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) uygulaması Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümümü tarafından 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle  4. kez başlatılacaktır. Sözkonusu uygulama ilk defa 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında “İntörn Mühendislik Eğitim Programı” adı altında başlatılmıştır.

Program, pandemi sürecinde, 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında 8 hafta süre ile uygulanırken, 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında ise uygulanamamıştır. Pandemi süreci nedeniyle bir süre ara verilen uygulama 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılının başladığı gün 28 Şubat 2022 tarihinde başlayacak olup, yarıyılın sonu olan 10 Haziran 2022 tarihinde 15 haftalık süre içerisinde tamamlanacaktır.

Bugüne kadar ilgili yönerge çerçevesinde belirlenen kriterlere uygun olarak 100 gıda mühendisliği lisans öğrencisi yararlandığı uygulamadan 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında 38 gıda mühendisliği lisans programı öğrencisinin daha ülkemizin kurumsal ve gıda sektörümüzün önemli gıda firmalarında gıda mühendisi adayı olarak bir fiil yer almak üzere uygulamadan yararlanacaktır. Bu akademik yarıyılda 26 gıda firması uygulamaya destek vermektedir.

İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) Programına katılacak öğrenciler uygulama öncesinde Üniversitemiz NAKSEM bünyesinde 24-28 Ocak 2022 tarihlerinde 5 gün süre ile sürdürülen ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve BRC Sertifikası eğitimlerini almışlardır.

İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) uygulaması, Gıda Mühendisliği Lisans Programında 7 yarıyıllık eğitimlerini başarı ile yürüten gıda mühendisliği lisans öğrencilerinin eğitimlerinin 8. yarıyılında gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır.

İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması asla bir staj uygulaması olmayıp, bu uygulamanın çok ötesinde mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan en son aşama olarak tanımlanmaktadır. “İşletmede Mesleki Eğitim öğrencileri” bilfiil birer mühendis gibi gıda sektöründe görev alarak çalışmalara katılabilmektedirler.

Gıda sektöründeki firmalar İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) uygulaması sayesinde, gelecekte çalıştırmayı düşündüğü gıda mühendisi adaylarını izleme ve değerlendirme fırsatı bulabilecek ve  böylece ileri ki süreçler için insan kaynağı oluşturabileceklerdir.

İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) uygulaması çalışmalarını yürüten İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) Danışmanları öğretim üyelerine ve sürece katkı sunan gıda işletmelerine teşekkür eder, uygulamaya katılacak öğrencilerimize de başarılar diliyoruz.

 

ZİRAAT FAKÜLTESİ İşletmede Mesleki Eğitim Programı Koordinatörlüğü

 

2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) uygulamasına katılacak öğrencilerin listesi için tıklayınız.

İşletmede Mesleki Eğitim (İMEP) uygulaması hakkında detaylı bilgi için http://ziraat-gm.web.nku.edu.tr/