Ziraat Fakültesi
2020-04-07

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı öğretim üyeleri 4 yerli buğday çeşidi geliştirdi



 

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kayıhan Korkut, Prof. Dr. İsmet Başer, Prof. Dr. Oğuz Bilgin ve Doç. Dr. Alpay Balkan tarafından yerli ve milli kaynaklar kullanılarak melezleme ıslahı ile geliştirilen 3 ekmeklik ve 1 makarnalık buğday çeşidi, NKÜ Ziraat Fakültesince tescillendi.

Konu hakkında haber linki için 

https://www.haberler.com/namik-kemal-universitesinde-4-yerli-bugday-cesidi-13083372-haberi/

https://www.pusulahaber.com.tr/namik-kemal-universitesinde-4-yerli-bugday-cesidi-gelistirildi-1338541h.htm