2023-10-05

Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı, 1. dönem sonuçlarına göre projesi desteklemeye hak kazandı.

Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Elif BOZ'un, Prof.Dr. Levent ARIN danışmanlığında hazırlamış olduğu  "Beyaz Lahanada Hidroprimingin Tohum Gücü ve Yüksek Sıcaklık Stresine Çimlenme ve Çıkış Üzerine Etkisi“ başlıklı projesi ve  Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Beyza ÖZKAN'ın Prof.Dr. Murat DEVECİ danışmanlığında hazırlamış olduğu "Farklı Yetiştirme Ortamında ve Farklı Dozlarda Hümik Asit Verilerek Yetiştirilen Tere Fidelerinin Akuaponik Sistemde Gelişiminin İncelenmesi" TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı dahilinde TÜBİTAK tarafından destek kapsamına alınmıştır.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ziraat Fakültesi Dekanlığı