Ziraat Fakültesi
2022-12-08

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tolga ERDEM Edirne İlinde Panele Katıldı.



 

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nca, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması, iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve tarımsal sulamanın daha bilinçli ve etkin yapılabilmesi amaçlarıyla "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" başlatıldı. Bu kapsamda 08.12.2022 tarihinde Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Uygulamaları" konulu panel gerçekleştirildi.

Panele İl Müdürü Sayın Atilla BAYAZIT, Ziraat Odaları ile sulama kooperatif ve birliklerinden temsilciler, İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinden teknik personel, tarım danışmanları, köy muhtarları ve çok sayıda üretici katılmıştır.

Panelde konuşmacı olarak Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tolga ERDEM, Trakya Üniversitesi'nden Dr. Gazel Burcu AYDIN, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Ferhat DEMİRHAN, Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü'nden Mühendis Rümeysa GÜNALP DEMİR ve Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Mühendis Murat GÜLSEVEN yer almışlardır.

Panelde tarımda etkin su kullanımı, bölgemizde tarımsal sulama altyapısında mevcut durum ve ileriye dönük planlamalar, yenilenebilir enerji ve su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerine yönelik desteklemeler, kuraklığa dayanıklı alternatif silajlık yem bitkileri, iklim değişikliği ve su kaynaklarına etkisi konuları tartışılarak katılımcılara anlatılmıştır.

 

haber linki: 

https://edirne.tarimorman.gov.tr/Haber/443/Ilimizde-Tarimda-Tasarruflu-Su-Kullanma-Uygulamalari-Paneli-Gerceklestirildi