2022-03-30

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş.Gör.Dr. Erhan GÖÇMEN’in proje ekibinde yer aldığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkalığına sunulan proje kabul edildi.

Erasmus + Programı Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) Faaliyeti kapsamında Silivri Belediyesi koordinatörlüğünde AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkalığına sunulan (KA220-VET) “An Innovative VET Perspective On Agriculture For Climate Change Adaptation” isimli stratejik ortaklık projemiz uzmanların içerik değerlendirmesi sonucu uygunluk kriterlerini karşılayarak azami 216,840.00 Avro hibe desteği ile kabul edilmiştir. Silivri Belediyesi TÜRAM sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Aslı UÇMAN koordinatörlüğünde sunulan projenin ekibinde Bölümümüz öğretim elemanı Arş.Gör.Dr. Erhan GÖÇMEN yer almaktadır. Proje ortakları Silivri Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Polonya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nden kurum ve kuruluşlardır.

Proje çalışmaları ile, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkileri konusunda farklılık yaratmak, tarımsal su kullanımı konusunda iklim değişikliğine uyum ve dayanıklılığı artırmak, azalan su kaynaklarının doğru kullanımına yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve dijital tarım platformunun oluşturulması hedeflemektedir.

Hocamızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.