2022-12-25

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Murat DEVECİ, Beykoz 2022 Kent Tarımı Sempozyumuna Katıldı.

Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat DEVECİ İstanbul Beykoz Belediyesinin düzenlemiş olduğu “Beykoz 2022 KENT TARIMI SEMPOZYUMU”na Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesini temsilen katıldı.

İstanbul’un kent tarım merkezi Beykoz’un tarihten gelen zengin ve stratejik tarım potansiyeli ile şehrin geleceğine rehberlik edecek bilimsel ve güncel öneriler, Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi ve alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenen “Beykoz 2022 Kent Tarımı Sempozyumu”nda masaya yatırıldı.

Beykoz Belediyesi tarafından, doğal ve verimli arazileriyle şehrin gözdesi olan ilçede kent tarımını bilimsel yöntemlerle ele almak ve kalkındırmak amacıyla tertiplenen sempozyumla yerel yönetimler ve özel sektörün yenilikçi üretim çabalarının daha yaygın hale getirilmesi hedeflendi.