Ziraat Fakültesi
2024-02-08

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğr.Üyeleri TÜGİP Bilgilendirme Toplantısı Kapsamında Tekirdağlı Gıda Sanayicileri ile Buluştu



Tekirdağ ilinde gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara destek olmak, gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla Namık Kemal Üniversitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) işbirliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı 1 Şubat 2024 Perşembe günü TTSO Konferans Salonu'nda gerçekleşti. 
 
Toplantıya: Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, NKÜ Rektör Yardımcısı ve bölüm öğretim üyemiz Prof.Dr. Murat Taşan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Şık ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemil Koçaş, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Tekirdağ KOSGEB Müdürü Ceyhan Bahadır Karataş, TÜBİTAK MAM Tekirdağ Genel Müdürü Deniz Yayla, NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri, IPA – INNOFOOD Teknik Destek Takım Lideri Deniz Bayhan, TÜBİTAK MAM Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri Dr. İncinur Hasbay, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve basın mensupları katılımda bulundu.
 
Toplantıda, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Türkiye Gıda İnovasyon Platformunun (TUGIP) tanıtımı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesindeki Gıda Araştırma Gruplarının Ar-Ge çalışmalarının sunumu gerçekleştirildi. Toplantıda, yayın ve atıf performansları ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi Raporu çerçevesinde YÖK tarafından Gıda Biyoteknoloji alanında öncelikli alan misyonu yüklenen Üniversitemizde koordinatörlüğü yürüten  Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İsmail YILMAZ da Gıda Güvencesi konulu bir sunum gerçekleştirdi. .
 
Toplantıda  Gıda Mühendisliği Bölümümüz ile Üniversitemizde diğer akademik birimlerde gıda alanında çalışmalar yapan akademik üyeler çalışma alanları ile ilgili olarak gıda sektörünün sorularını cevaplandırdı. 
 
Bu toplantının Üniversite-Sanayi İşbirliği anlayışı içerisinde, ilimizde faaliyet gösteren değerli gıda sektörü firmaları ile bölümümüz arasında kurulucak köprülerin güçlendirilmesini sağlayacağına olan inancımız belirtir ve toplantının gerçekleştirilmesinde ön ayak olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.