Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ Biyoteknoloji Alanında Top 10 Bireysel Patent Sahipleri listesinde yer aldı
Yayınlanan Türkiye Patent Raporuna göre, Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ Top 10 Bireysel Patent Sahipleri listesinde yer almıştır.
Raporda, biyoteknoloji alanında yayınlanan patentlerin analiz edildiği, en fazla patent başvurusu (yayınlanan) olan üniversiteler, firmalar, kurumlar (Kamu kurumları, Enstitüler vb.) ve bireysel patent sahiplerinin belirlendiği bilgisi yer almaktadır.
Atık ekmeklerden biyoetanol (etanol) elde etme yöntemi (No: TR 2013 15119 B) ve atık ekmeklerden elde edilen ksantan gam üretim yöntemi (No:TR 2016 19593 B) isimli patentleri ile Top 10 Bireysel Patent Sahipleri listesinde yer alan değerli Öğretim Üyemiz Doç.Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ'yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI