Ziraat Fakültesi
2015-09-03

Fakültemiz Silivri Belediyesinin düzenlediği 3. Tarım Fuarına katıldı



 

Silivri Belediyesinin düzenlediği 3. Tarım Fuarı 28-30 Ağustos tarihleri arasında Silivri Mimar Sinan köprüsü yanındaki mesire alanında yapıldı. Türkiye’nin önde gelen traktör, zirai alet ve ekipman firmaları, gübre ve tohum firmaları, fidan üreticileri, zirai ilaç firmaları, arı ve arı ürünleri üreticileri olmak üzere fuara 50’yi aşkın firma katıldı. Bölge üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuara, çevre il ve ilçelerden çiftçilerin de katılımı yoğundu. Tarım Fuarının açılışı Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer’in katılımı ile 28 Ağustos saat 18:30’da yapıldı. Üç gün süren etkinlikte Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Biyoteknoloji Bölümünden Araştırma Görevlisi Eyüp Erdem Teykin ve Tarla Bitkileri Bölümünden Araştırma Görevlisi Emrullah Çulpan tarafından temsil edildi. Fakülte standında Ziraat Fakültesi Bölümleri, Bölümlerde yürütülen araştırma ve eğitim çalışmaları ile ilgili bilgiler halkımızca paylaşıldı.

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesinde geliştirilen ve tescillenen Yem Bezelyesi çeşitleri “Töre”, “Ateş”, yaygın fiğ çeşidi “Orakefe”, macar fiğ çeşidi “Sarıefe”, makarnalık buğday çeşidi “NKÜ Ziraat” ve tiritikale çeşidi “NZFT 6400” üreticilerimizin yoğun ilgisi ve takdiri ile karşılandı. 

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim OSKAY tarafından KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri ile Namık Kemal Üniversitesi Teknoparkında geliştirilen Yüksek Proteinli Arı Keki de arı üreticilerinin yoğun ilgisini çekmiştir.