Ziraat Fakültesi
2014-02-19

Fakültemiz Trakya Bölgesi’nin ilk ve kapsamlı tarım müzesini kuruyor: TRAKYA TARIM MÜZESİ



 

Fakültemiz Trakya Bölgesi’nin ilk ve kapsamlı tarım müzesini kuruyor:

 TRAKYA TARIM MÜZESİ

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde, Trakya Bölgesi’nin ilk ve kapsamlı tarım müzesi kuruluyor. Bu müzede Türk tarımının ve tarım eğitiminin hangi devrelerden geçtiğine dair süreçlerin görülmesi hedefleniyor. Trakya Bölgesi’nin en önemli sektörlerinden olan tarımın geçmişinin müzede sergilenmesi, geçmişteki tarım kültürünün tanıtılması ve kültür hayatımıza zenginlik katması açısından büyük değer taşıyacaktır.

Türkiye’de modern tarımın öncüsü olan Trakya Bölgesi’nde tarımın tarihi geçmişi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulacak olan Tarım Müzesi ile günümüz insanının gözleri önüne serilecektir. Tarım müzesi geçmişte kullanılan ve günümüzde kaybolmaya yüz tutan çok sayıdaki farklı tarım alet ve makinelerinin, hem gelecek nesillere aktarılmasını hem de korunmalarını sağlanacaktır.

Tarım müzesinde geçmişten günümüze kadar tarım alanlarında kullanılan araç, gereç ve ekipmanların sergilenmesi planlanmaktadır. Müzede ilk traktörler, biçerdöverler, kağnı, karasaban, düven, tırpan, orak ile eski tarım alet ve makineleri yanında çok sayıda muhtelif kap-kacak yer alacaktır.

Trakya’mıza hepimizin gönlünde yatan tarım müzesini kazandırmak için, tüm hemşerilerimizin katkılarını bekliyoruz.

 

Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU

                                                                                                                          Ziraat Fakültesi Dekanı

 

Namık Kemal Üniversitesi

Ziraat Fakültesi Dekanlığı

Değirmenaltı Yerleşkesi, TEKİRDAĞ

 

Tel     : 0 282 250 20 00

Faks  : 0 282 250 99 29

Web   : http://ziraat.nku.edu.tr